Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Cineramen Rebranded Logo

Φανατικοί του κινηματογράφου με αγάπη για κριτικές, αφιερώματα και πρόσφατες ειδήσεις από το χώρο της μεγάλης και της μικρής οθόνης, αλλά και από τον κόσμο των videogames. 🎥🍿👾

ΑρχικήΚριτικέςΤwilight Saga: Χαραυγή, Μέρος Δεύτερο - Κριτική Ταινίας

Τwilight Saga: Χαραυγή, Μέρος Δεύτερο – Κριτική Ταινίας

Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 7 Average: 3.3]
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 7 Average: 3.3]

[line]

Διάρκεια: 115′

Πρωταγωνιστούν: Kirsten Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, κ.α.

Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος παρακολουθούμε την προσαρμογή της Μπέλα στη νέα της ζωή ως βαμπίρ, καθώς και την μεταμόρφωσή της από τον πιο αδύναμο κρίκο σε κυρίαρχο του παιχνιδιού. Την εμφάνισή της κάνει για πρώτη φορά και η δεκάχρονη Μακένζι Φόι με την ξεχωριστή της ομορφιά, ως το «αθάνατο παιδί» της Μπέλα και του Έντουαρντ. Η μικρή Ρενέσμι με τη μοναδικότητά της θα ανατρέψει τις ισορροπίες, φέρνοντας τους Κάλεν αντιμέτωπους με τους Βολτούρι, και θα σημάνει μια απρόσμενη και σοκαριστική εξέλιξη για το λυκάνθρωπο Τζέικομπ Μπλακ. Η Μπέλα ξυπνάει μεταμορφωμένη, αφού πλέον είναι μητέρα και βρικόλακας. Ενώ ο σύζυγός της, ο Έντουαρντ, απολαμβάνει την ομορφιά, την ταχύτητα και τον ασυνήθιστο αυτοέλεγχο που διαθέτει, η καινούργια Μπέλα δεν ένιωσε ποτέ πιο ζωντανή. Ταυτόχρονα, το πεπρωμένο του καλύτερού της φίλου, του Τζέικομπ Μπλακ, περιπλέκεται με αυτό της πανέμορφης και μοναδικής κόρης της, της Ρενέσμι. Η άφιξη όμως ενός τόσο σπάνιου πλάσματος, ενώ συσφίγγει τους δεσμούς της πολυπληθούς οικογένειας, σύντομα θα πυροδοτήσει μια σειρά εκρηκτικών γεγονότων που απειλούν να τους καταστρέψουν όλους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0 / 5

Επιτέλους έφτασε το πολυαναμενόμενο φινάλε μια σειράς ταινιών, η οποία ήταν τόσο ανούσια και βαρετή που κατέληγε πιο πολύ σαν παρωδία των ταινιών με βαμπίρ, παρά για κανονική ταινία. Tαινία με ταινία κατέληγε να είναι όλο και πιο γελοία με αποκορύφωμα τα δυο τελευταία κεφάλαια και ειδικά αυτή εδώ, που όχι μόνο είναι η χειρότερη της σειράς αλλά ίσως είναι πιθανότατα και η χειρότερη ταινία της χρονιάς.

H ταινία είναι ξεκάθαρο δείγμα προχειροστημένου blockbuster που έγινε απλά για να βγάλει έσοδα και τίποτα παραπάνω. Από την αρχή και τις πρώτες βαρετές σκηνές παρακολουθούμε μηδαμινή δράση με κρύα αστεία και στάσιμη υπόθεση. Οι πρωταγωνιστές περιφέρονται χωρίς να γίνεται σχεδόν απολύτως τίποτε, η ταινία είναι φλύαρη, αργοσυρτη και η ώρα δεν περνάει.

Ξέχωρα από τα σεναριακά κενά (φυσικά και λόγω του συντηρητικού βιβλίου), ο σκηνοθέτης δεν τολμάει καθόλου να πάει την ταινία ένα βήμα παραπέρα και να την κάνει ενδιαφέρουσα και συνεχίζει στην ίδια μονότονη ρότα σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Ακόμα και στην πολυαναμενόμενη (για τους fan) μάχη υπάρχουν αποκεφαλισμοί, κομμένα μέλη σώματος αλλά ούτε σταγόνα αίμα, πράγμα που επιβεβαιώνει το ότι η ταινία απευθύνεται σε άτομα 10-15 χρονών.

Όπως σχεδόν σε όλες τις ταινίες, έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια άνευρη και άτολμη ταινία, που είναι ανιαρή σε όλη την διάρκεια της και πραγματικά ψάχνεις να βρείς έναν λόγο που έπρεπε να γυριστεί αυτό το… “επικό φινάλε” όπως χαρακτηρίστηκε (πιο άστοχος χαρακτηρισμός δεν μπορούσε να υπάρξει).

Το αποκορύφωμα όμως της γελοιότητας του Breaking Dawn: Part Two έίναι η αστεία ανατροπή στο φινάλε, που αναμένεται να εκνευρίσει τον θεατή. Απίστευτα ξενέρωτη εξέλιξη και σφραγίζει μια από τις πιο αδιάφορες (και απίστευτα υπερτιμημένες) σειρές ταινιών, που είδαν την μεγάλη οθόνη.

Κατά τα άλλα, έχουμε γελοία ειδικά εφέ (ειδικά όταν τρέχουν οι ήρωες), τραγικές ερμηνείες (ο Πάτινσον έδειξε σε 2-3 ταινίες ότι διαθέτει ένα υποκριτικό ταλέντο, αντίθετα με την ξύλινη Κίρστεν Στιούαρτ και τον παντελώς ατάλαντο Λότνερ), αδιάφορη σκηνοθεσία και φυσικά όπως προείπαμε το τραγελαφικό φινάλε.

Αμφιβάλλω αν οι fan (για τους οποίους αποκλειστικά απευθύνεται η ταινία) διασκεδάσουν και φυσικά εννοείται ότι όλοι οι υπόλοιποι καλύτερα να απέχουν από μια ταινία,που ρισκάρω να πώ ότι αν δεν προκύψει κάποιος ισχυρός αντίπαλος (όπως πέρσι το Jack and Jill) αναμένεται να σαρώσει τα Χρυσά Βατόμουρα.

[line]

https://www.youtube.com/watch?v=ti0H-bvMi3I

[author title=”Cineramen” author_id=””]

[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]

[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]

[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]

[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Νίκος Δρίβας
Νίκος Δρίβαςhttps://www.cineramen.gr
Δημιουργός και συντάκτης του Cineramen αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Στις περισσότερες ιστορίες και μυθολογίες, ο άνθρωπος πρέπει να πιει το αίμα του αφέντη του για να μεταλλαχτεί… Το έλεος έπρεπε να πηγαίνει στο σχόλιο σου και όχι στο άρθρο… Και εγώ εχθές που την έπαιζε το σταρ την είδα την ταινία και κάθε φορά που είχε διαμελισμούς έμοιαζε λες και σκότωναν τον terminator t-900, μιας και στα σημεία που διαμελίστηκαν, αντί να υπήρχε αίμα και έστω κόκκινο χρώμα απ’ τους ιστούς του σώματος, είχε απλά το χρώμα της πλατίνας… Λες και ήταν ντενεκέδες σκουπιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ