Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Cineramen Rebranded Logo

Φανατικοί του κινηματογράφου με αγάπη για κριτικές, αφιερώματα και πρόσφατες ειδήσεις από το χώρο της μεγάλης και της μικρής οθόνης, αλλά και από τον κόσμο των videogames. 🎥🍿👾

ΑρχικήΚριτικέςToy Story 3 (4 / 5)

Toy Story 3 (4 / 5)

Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 1 Average: 5]
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 1 Average: 5]

[line]

Διάρκεια: 86′
Ακούγονται: Τόμ Χάνκς, Τίμ Άλεν, Μάικλ Κίτον, Τζόαν Κιούζακ, κ.α.

Με τον Andy να έχει πια μεγαλώσει και να ετοιμάζει βαλίτσες για το κολέγιο, τα παιχνίδια του αρχίζουν να αγωνιούν βάσιμα για την τύχη τους. Ο Woody, ο Buzz , ο Rex, το ζεύγος Potato Head και οι άλλοι ήρωες των παιδικών χρόνων του αφεντικού τους ελπίζουν πως δε θα τα ξεχάσει, αλλά τρέμουν μήπως βρεθούν σε κανένα κάδο σκουπιδιών. Όταν τελικά βρεθούν σε κάποιο παιδικό σταθμό ανάμεσα σε άλλα παρατημένα παιχνίδια, θα τους κακοφανεί μεν, θα έχουν όμως την ελπίδα ότι θα βρουν αγάπη στα χέρια παιδιών που τα έχουν ανάγκη. Ή μήπως όχι; Ή μήπως ο Andy δεν τα έχει για πέταμα, όπως νόμιζαν; Σε κάθε περίπτωση, η περιπέτεια αρχίζει και… αξίζει!

Σίγουρα, μια από τις πιο ολοκληρωμένες ταινίες του 2010. Το περιμέναμε καλό, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μέσα στην μανία του Χόλιγουντ να βγάζει σίκουελ ταινιών και να κάνει remake παλιότερων, αυτό είναι ίσως από τα καλύτερα σίκουελ, που έχουν βγεί ποτέ. Μια ταινία, που όχι μόο δεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά θα καταφέρει να προκαλέσει πολλά έντονα συναισθήματα και σε μεγάλους.

Το Τοy Story 3, είναι άλλο ένα θαύμα των animation από τις εταιρείες Pixar και Disney. Η Pixar, που τα τελευταία χρόνια μας φέρνει αριστουργήματα στον χώρο των παιδικών, όπως ας πούμε το Wall-E, συνεργαζόμενη με την “πεσμένη” (κυρίως σε ποιοτικό επίπεδο) Disney, που αναλώνεται κυρίως σε πιο ενήλικες μέτριότατες ταινίες. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που συνδυάζει τα πάντα, και κυρίως ιδανικές ποσότητες χιούμορ και συγκίνησης.

Δε είναι πολλές φορές που το συναντάμε αυτό στο Χόλιγουντ. Επίσης, υπάρχει και ένα έντονο κλίμα νοσταλγίας των παιχνιδιών τόσο για τους ενήλικους, όσο και για τα ίδια τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων μπορεί να μην ασχολούνται πλέον με τέτοια παιχνίδια, βομβαρδισμένα από τις διαφημίσεις για ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία είναι στην μόδα. Οι πρώτες δυο ταινίες για όσους τις έχουν δεί, είχαν ένα πολύ ωραίο παιδικό κλίμα, μια πρωτοτυπία στο θέμα τους (κυρίως το πρώτο), αλλά εδώ στο δεύτερο σίκουελ, μετά και τη επιστροφή όλων των πρωταγωνιστών, έχουμε μια λίγο πιο σκοτεινή προσέγγιση με μπόλικες χιουμοριστικές ανάσες (η σκηνή με την “μεταμόρφωση” του Μπάζ, όταν προσπαθούν να τον επιδιορθώσουν, είναι σκηνή ανθολογίας), ωστόσο αυτό που κάνει το Τοy Story 3 ξεχωριστό, είναι η συγκίνηση και η νοσταλγία που επικρατεί σε μερικά σημεία του φιλμ.

Βάζω το χέρι μου στην φωτιά, ότι είναι αδύνατον να μην συγκινηθεί κάποιος ειδικά προς στο φινάλε. Και όλα αυτά χωρίς, να εκβιάζεται σε καμία περίπτωση το κλάμα. Πραγματικά το Χόλιγουντ, ενώ σε άλλα είδη ταινιών μπορεί να έχει “χάσει” σε ποιότητα, στον τομέα “κινούμενα σχέδια”, γίνεται ολοένα και καλύτερο. Τα σκίτσα και η φωτογραφία φυσικά και είναι περίφημα για μια ακόμα φορά, ενώ έχουν προστεθεί και μερικοί ακόμη χαρακτήρες παιχνιδιών, όπως οι Barbie, Κen, αλλά και ο “σκοτεινός” Huggy Bear. Πολλοί διάσημοι “δανείζουν τις φωνές τους και σ’ αυτην την ταινία, αποτελώντας κράχτη ίσως για τους μεγαλύτερους.

Εν κατακλείδι, είναι μια ταινία που σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους γεμάτη νοήματα για όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως βγάζει προς τα έξω, αυτό που πολλές αντίστοιχες μη παιδικές δε μπορούν να κάνουν: δηλαδή να υπάρχει πληθώρα συναισθημάτων, χαρούμενων και μη και κυρίως να νοιάζεται ο θεατής για την τύχη των ηρώων. Το Τοy Story 3, μαζί με το Wall-E είναι μια από τις αρτιότερες ταινίες των τελευταίων χρόνων και σίγουρα το μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων. Μακάρι, να βγαίνουν συχνότερα τέτοιες ταινίες.

[line]

[author title=”Cineramen” author_id=””]

[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]

[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]

[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]

[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]

 

Νίκος Δρίβας
Νίκος Δρίβαςhttps://www.cineramen.gr
Δημιουργός και συντάκτης του Cineramen αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ