Το HBO έχει κυκλοφορήσει την τηλεοπτική μεταφορά του videogame, The Last of Us με τον δημιουργό του Chernobyl, Craig Mazin, να την αναλαμβάνει μαζί με τον ιθύνοντα νου του videogame, Neil Druckmann.
H σειρά έχει ξεκινήσει με πολύ καλές κριτικές στο Rotten Tomatoes από κριτικούς και το κοινό, ενώ σκίζει και στο IMDB. Όπως είναι λογικό η σειρά και επίσημα θα έχει δεύτερη σεζόν, καθώς έγινε γνωστό από το HBO πως ανανεώθηκε.
Σύμφωνα με μια έρευνα που συνέταξε το 6Takarakuji, με βάση τα score του IMDB μεμονωμένα αλλά και σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες βαθμολογίες των videogame, η σειρά The Last Of Us είναι η κορυφαία που βασίζεται στο συγκεκριμένο είδος. Με έναν μέσο όρο 9.5 (9.3 η σειρά και 9.7 το videogame) είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν τα Arcane: League of Legends με βαθμολογία 9 και League of Legends με 8,1.
H σειρά είναι πιο ακριβή από το Game Of Thrones και μάλιστα κατά πολύ, μιας και θα κοστίζει πάνω από 10 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο, ενώ αποκαλύφθηκε πως ο πρωταγωνιστής του The Mandalorian, Pedro Pascal για τον ρόλο του Joel θα εισπράξει για κάθε επεισόδιο από 600.000 δολάρια. Μαζί του θα είναι και η Bella Ramsey ως Ellie, ενώ ο Diego Luna θα παίξει τον αδελφό του Joel, Tommy, που εμφανίστηκε στα The Last of Us και The Last of Us Part II και η Stormy Reid ως Riley.
To videogame έχει να κάνει με τον Joel, έναν άντρα στον οποίο ανατέθηκε να μεταφέρει με ασφάλεια ένα νεαρό κορίτσι, την Ellie, μέσα από τις μετα-αποκαλυπτικές Η.Π.Α. σε μία ομάδα επιζώντων.
Share