To ranking με τις ταινίες της Marvel πριν το MCU

0
1540
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 2 Average: 2.5]

Ενώ προχωράει η Phase 4 και το hype είναι τρομερά ανεβασμένο, ήρθε η ώρα να ρίξουμε και μια ματιά στις ταινίες της Marvel πριν δημιουργηθεί το MCU. Επιχειρήσαμε ένα πρόχειρο ranking (μόνο αριθμητικά και με τα στοιχεία των συγκεκριμένων ταινιών) και θα θέλαμε την γνώμη σας.

 

18. Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Ο Τζόνι Μπλέιζ παλεύει ακόμα με την προσωπική του κατάρα. Ταυτόχρονα, όμως, κινδυνεύει να χάσει τα πάντα όταν συμμαχεί με μια επαναστατική ομάδα μοναχών με αρχηγό τον Μορό και στόχο τη σωτηρία ενός νεαρού αγοριού από τον διάβολο. Ίσως, όμως, τελικά αυτή του η ενέργεια να τον λυτρώσει και από την κατάρα του για πάντα.

17. Howard the Duck

Σε ένα παράλληλο σύμπαν η Γη κατοικείται από ομιλούντες πάπιες. Όταν το σύμπαν αυτό συναντάει μια μαύρη τρύπα, ο Howard μεταφέρεται στη Γη του σήμερα όπου εκτός από τα δύσπιστα βλέμματα των ανθρώπων προς το πρόσωπό του, έχει να αντιμετωπίσει και έναν καθόλου φιλικό εξωγήινο που στοχεύει σε παγκόσμια κυριαρχία.

16. Ghost Rider

Ο μοτοσικλετιστής Τζόνι Μπλέιζ, για να σώσει τον πατέρα του, συνάπτει μια συμφωνία με τον Διάβολο. Ετσι, τυλιγμένος στις φλόγες και καβάλα στη μηχανή του, είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει τον “αποστάτη” δαίμονα Μαυρόκαρδο.

15. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Ο Μίστερ Φαντάστικ, η Αόρατη Γυναίκα, ο Πυρσός και το Πράγμα καλούνται αυτή τη φορά να αντιμετωπίσουν την αινιγματική φιγούρα του Silver Surfer o οποίος κατεβαίνει στη Γη για να την καταστρέψει. Οι τέσσερις υπερήρωες θα πρέπει να ξετυλίξουν το μυστήριο του απειλητικού Silver Surfer αλλά και να τα βάλουν με τον αιώνια εχθρό τους, τον Δρ. Ντουμ.

14. Elektra

Η Ηλέκτρα, πληρωμένη δολοφόνος, γίνεται σύμμαχος με δύο υποψήφια θύματά της, ένα φαινομενικά φιλήσυχο πατέρα και τη 13χρονη κόρη του, για τα οποία ενδιαφέρεται το Χέρι, μια παγκόσμια εγκληματική οργάνωση, που την αντιμάχεται ο τυφλός μέντορας της ηρωίδας.

https://www.youtube.com/watch?v=Vz5VyS3Yxn4

13. Daredevil

Η ταινία έχει ήρωα έναν τυφλό δικηγόρο, με υπεραναπτυγμένες αισθήσεις, που τα βράδια μεταμορφώνεται σε εκδικητή. Ερωτεύεται την πανέμορφη Ηλέκτρα, αλλά εκείνη στρέφεται εναντίον του, πιστεύοντας ότι δολοφόνησε τον πατέρα της.

12. Blade: Trinity

Ο Μπλέιντ, μισός άνθρωπος και μισός βαμπίρ, συμμαχεί με τους Ναϊτστόκερς, μια ομάδα κυνηγών βρικολάκων, για να αποτρέψει τα σχέδια των πλασμάτων της νύχτας, τα οποία έχουν επαναφέρει στη ζωή το Δράκουλα για να κυριαρχήσουν οριστικά επάνω στους ανθρώπους.

11. Spider-Man 3

Ο άνθρωπος – αράχνη ανακηρύσσεται ήρωας της πόλης, τα προβλήματά του, όμως, συσσωρεύονται. Ο φίλος του Χάρι γίνεται ο νέος Γκόμπλιν, ο Σάντμαν είναι μια ανίκητη καινούργια απειλή, ο ίδιος μετατρέπεται στον σκοτεινό, μαυροφορεμένο Σπάιντερμαν, ενώ η Μέρι Τζέιν αποφασίζει να τον χωρίσει γιατί την παραμελεί.

10. X-Men: The Last Stand

Ενώ οι μεταλλαγμένοι καλούνται να υποβληθούν σε θεραπεία που θα τους κάνει κανονικούς ανθρώπους, ο Γούλβεριν και η Στορμ προσπαθούν να αποτρέψουν τα σχέδια εκδίκησης του Μαγκνίτο, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της Τζιν, η οποία γύρισε ολότελα διαφορετική από τον άλλο κόσμο.

9. Hulk

Ο επιστήμονας Μπρους Μπάνερ έχει προβλήματα διαχείρισης της οργής του. Η ήσυχη ζωή του σαν ερευνητής, μαζί με τη συνάδελφο και πρώην αγαπημένη του Μπέτυ Ρος κρύβει ένα τραγικό μυστικό. Ένα φρικτό ατύχημα στο εργαστήριο, αποκαλύπτει την ηρωική πλευρά του Μπρους, αλλά απελευθερώνει και όλους τους κρυφούς δαίμονές του. Και γίνεται το πιο δυνατό πλάσμα πάνω στη γη. Ένας σούπερ ήρωας αλλά και ένα τέρας!

8. Fantastic Four

Εφευρέτης, αστροναύτης και επιστήμονας, ο Δρ. Ριντ Ρίτσαρντς όλη του τη ζωή είχε ένα όνειρο και τώρα έφτασε η στιγμή να το πραγματοποιήσει: ηγείται μιας διαστημικής έρευνας, στο επίκεντρο μιας κοσμικής καταιγίδας. Εκεί, ελπίζει να ξεκλειδώσει τα μυστικά του ανθρώπινου γενετικού κώδικα προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας… Οι εκτενείς κυβερνητικές περικοπές σχεδόν σκόρπισαν τις ελπίδες του οραματιστή επιστήμονα για αυτή την ιστορική πτήση. Ο Ριντ όμως κατάφερε να κλείσει μία οικονομική συμφωνία με τον αντίζηλό του από το κολέγιο και τώρα δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, τον Βίκτορ Φον Ντουμ. Στην ομάδα της αποστολής είναι μέλη ο αστροναύτης Μπεν Γκριμ, καλύτερος φίλος του Ριντ, η Σου Στορμ, πρώην κοπέλα του Ριντ και διευθύντρια στο τμήμα γενετικών ερευνών του Δρ. Ντουμ και ο θερμόαιμος μικρός αδερφός της Σου, ο πιλότος Τζόνι Στορμ. Υπό τον έλεγχο του δωρητή Φον Ντουμ, οι τέσσερίς τους απογειώνονται στο ταξίδι της ζωής τους. Η αποστολή συνεχίζεται ομαλά – μέχρι τη στιγμή που ο Ριντ ανακαλύπτει ένα λάθος στους υπολογισμούς για την ταχύτητα της επερχόμενης κοσμικής καταιγίδας. Μέσα σε λίγα λεπτά, το φαινόμενο τους έχει προσεγγίσει. Ο διαστημικός σταθμός βυθίζεται κυριολεκτικά μέσα σε νέφη κοσμικής ακτινοβολίας, η ραδιενέργεια της οποίας μεταλλάσσει γενετικά το πλήρωμα. Το DNA τους αλλάζει ανεπιστρεπτί… όπως και το μέλλον τους. Με την επιστροφή τους στη Γη, σύντομα αποκαλύπτονται οι επιδράσεις από την έκθεση στην ακτινοβολία. Ο Ριντ έχει αποκτήσει την ικανότητα να τεντώνει και να διαστρεβλώνει το σώμα του σε οποιοδήποτε σχήμα μπορεί να φανταστεί και ως αρχηγός της ομάδας, ονομάζεται Μίστερ Φαντάστικ. Η Σου μπορεί να γίνεται αόρατη – γι’ αυτό και ονομάζεται Αόρατη Γυναίκα – όπως επίσης να παράγει και να εκτοξεύει ισχυρά πεδία δυνάμεων. Ο Τζόνι γίνεται γνωστός ως Πυρσός, όνομα και πράγμα δηλαδή, αφού μπορεί σε μια στιγμή να περικυκλώσει το σώμα του με φλόγες, αλλά και να πετάει. Όσο για τον Μπεν, η μετάλλαξή του είναι η πιο σοκαριστική: έχει γίνει το Πράγμα, ένα πορτοκαλί πλάσμα με υφή βράχου και υπεράνθρωπη δύναμη…

7. The Punisher

Ο Frank Castle είναι επιτυχημένος μυστικός πράκτορας ο οποίος λαμβάνει μέρος στην τελευταία του αποστολή, έχοντας υποσχεθεί στην οικογένειά του πως θα αποσυρθεί ώστε να απομονωθούν κάπου για να συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να διατρέχουν πια κίνδυνο. Τα σχέδια ανατρέπονται από την απροσδόκητη έλευση του Bobby Saint ο οποίος σκοτώνεται κατά λάθος. Ενώ ο Castle βρίσκεται σε οικογενειακή γιορτή στο Puerto Rico, πίσω στην Tampa ο Howard Saint, πατέρας του Bobby και αρχηγός του υποκόσμου, βάζει τους πάντες να ανακαλύψουν τον υπεύθυνο για το θάνατο του γιου του. Η μαζική επίθεση που οργανώνει έχει ως αποτέλεσμα την δολοφονία όλης της οικογένειας του Frank Castle, ενώ ο ίδιος επιζεί ως εκ θαύματος και αποφασίζει να επιστρέψει με έναν και μοναδικό σκοπό. Αφού ο νόμος που τόσα χρόνια υπηρετούσε αδυνατεί να επιβληθεί, αναλαμβάνει ο ίδιος δράση. Η εκδίκηση για αυτόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ενστικτώδης αντίδραση, το μόνο που επιθυμεί είναι η Τιμωρία.

6. Blade II

Μπλέιντ, ημι-βαμπίρ και ανελέητος κυνηγός βρικολάκων, συμμαχεί με την κοινότητα των εχθρών του για να αντιμετωπίσουν μαζί μια νέα ράτσα μεταλλαγμένων τεράτων, τους Ρίπερς, οι οποίοι επιτίθενται τόσο σε ανθρώπους όσο και σε βρικόλακες.

5. X-Men

Στο κοντινό μέλλον, ένας καθηγητής, που έχει υπό την καθοδήγησή του μια ομάδα μεταλλαγμένων ατόμων, προσπαθεί να αποτρέψει τα σχέδια του Μαγκνίτο, ενός επίσης μεταλλαγμένου επιστήμονα, ο οποίος θέλει να κυριαρχήσει επί των ανθρώπων.

4. Spider-Man

Μια γενετικά μεταλλαγμένη αράχνη τσιμπά τον Πίτερ Πάρκερ, τελειόφοιτο λυκείου, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και να γίνει κυνηγός του εγκλήματος. Ως τη στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Green Goblin ένα μεταλλαγμένο σχιζοφρενή εγκληματία.

3. Blade

Ο Μπλέιντ, υβρίδιο ανθρώπου και βαμπίρ, προσπαθεί να αποτρέψει τα σχέδια του Ντίκον Φροστ, του νέου αδίστακτου αρχηγού της παρακοινωνίας των βρικολάκων, να αναστήσει έναν Θεό του Αίματος, με τη δύναμη του οποίου σκοπεύει να αφανίσει το ανθρώπινο γένος.

2. Spider-Man 2

Ο Πίτερ Πάρκερ, που φοιτά με πολλά οικονομικά προβλήματα στο κολέγιο, πρέπει να καταπιέσει τα συναισθήματα που νιώθει για την αγαπημένη του Μαίρη Τζέιν, ώστε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του ως Σπάιντερ Μαν και να νικήσει το νέο του εχθρό, το μεταλλαγμένο Δρ. Οκτάπους με τα τέσσερα μεταλλικά χέρια

1. X2: X-Men United

Ένας μεταλλαγμένος αποπειράται να δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, κάτι που δίνει την ευκαιρία σ’ έναν παρανοϊκό στρατιωτικό να επιτεθεί στην Ακαδημία των μεταλλαγμένων. Ο Γούλβεριν και οι άλλοι Χ-ΜΕΝ ενώνουν προσωρινά τις δυνάμεις τους με τον Μανιέτο για να αντιμετωπίσουν την απειλή της αφάνισής τους.

– Aπό κει και πέρα το timeline για τις ταινίες της Marvel έχει ως εξής:

-Oι σειρές της Marvel είναι μετά το Endgame και πάνε ως εξής:

  • Loki
  • Marvel’s What If…?
  • WandaVision
  • The Falcon and the Winter Soldier
  • Hawkeye
  • Moon Knight
  • Ms. Marvel

– Για να μην χάνετε τίποτα που έχει να κάνει με ταινίες και σειρές, ακολουθήστε μας και εδώ

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.