Το Netflix έδωσε μεγάλο ποσό για να γίνει το Έτερος Εγώ η πρώτη Ελληνική σειρά του αλλά το deal χάλασε λόγω Cosmote TV

0
509
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

Μετά τη σειρά Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές, για την οποία σας είχαμε γράψει την άποψη μας, είδαμε και γράψαμε για την άποψη μας σχετικά με τη νέα σειρά Έτερος Εγώ: Κάθαρσις.

 

Πριν λίγο καιρό η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια αποκαλύφθηκε πως βρίσκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με το Netflix και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, κάτι που θα την κάνει την πρώτη Ελληνική στην πλατφόρμα, με ένα βήμα να απέμενε για το deal: αυτό από το Cosmote TV.

Όπως είχαμε αναφέρει από τα 5 βήματα που έπρεπε να εγκριθούν για να ενταχθεί μια σειρά στο Netflix έχουν περάσει τα 4 (τα πρώτα 3 αφορούν στην ποιότητα (τεχνικά χαρακτηριστικά, σενάριο, σκηνοθεσία) ενώ το 4ο τα οικονομικά). Το μόνο που απέμενε ήταν το πέμπτο και τελευταίο ανάμεσα σε Cosmote Tv και το Netflix σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα του Έτερος Εγώ, ώστε να βρεθεί η τελική κοινή γραμμή και να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο δημιουργός Σωτήρης Τσαφούλιας δήλωσε στο podcast του Λάμπρου Φισφή τα εξής: “Το πράγμα άρχισε να χαλάει όταν η COSMOTE TV αποφάσισε για τους δικούς της λόγους, οι οποίοι είναι απόλυτα σεβαστοί από την πλευρά μου, να το προβάλει το Netflix παντού, εκτός από την Ελλάδα και στην Ελλάδα να το παίζει μόνο η COSMOTE TV, και το Netflix αυτό δεν το δέχτηκε. Το Netflix από την αρχή είχε στο μυαλό του κάτι σαν το “La Casa De Papel”, δηλαδή πως ότι βγήκε κάτι στην Ισπανία, δεν πήγε καλά, το πήραμε εμείς, είχε δυναμική, το προωθήσαμε και έγινε.Το Netflix για να μπει στη μυθοπλασία μιας χώρας, το ενδιαφέρει πρωτίστως να παίξει στη χώρα που μπαίνει γι’ αυτό δεν έχει μπει ακόμα στην Ελλάδα, δηλαδή να έπαιρνε ελληνικό προϊόν και να μην το έδειχνε στην Ελλάδα, δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση”

Η σειρά Έτερος Εγώ: Κάθαρσις ασχολείται με μια νέα σειρά δολοφονιών με θύματα φοιτήτριες έρχεται να ταράξει τους πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαϊνης έρχεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές, καθώς βασικός ύποπτος θεωρείται ο υποψήφιος Πρύτανης, συνεργάτης και φίλος του, Ηλίας Βελισσαράτος, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι και πάλι του Σωτήρη Τσαφούλια, με το δεύτερο να το υπογράφει σε συνεργασία με την Κατερίνα Φιλιώτου, ενώ πρωταγωνιστούν και πάλι: ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως καθηγητής Λαϊνης, o Πέτρος Λαγούτης ως υπαστυνόμος Παντελής Σκλαβής, η Βίκυ Παπαδοπούλου, που υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, αλλά και ο Μάνος Βακούσης ως εν αποστρατεία ταξίαρχος της αστυνομίας. Θα παίξουν επίσης οι Τάσος Νούσιας, Σπύρο Παπαδόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Κόρα Καρβούνη, Ορφέας Αυγουστίδης, Μελισσάνθη Μαχούτ, Άννα Μενενάκου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Πολύδωρος Βογιατζής, Γεράσιμος Γεννατάς, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Χρήστος Σαπουντζής, Κωνσταντίνος Τζούμας, Δημήτρης Καπετανάκος κ.α.

Παραγωγή: COSMOTE TV | Εκτέλεση Παραγωγής: BLONDE | Σενάριο: Σωτήρης Τσαφούλιας, Κατερίνα Φιλιώτου | Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας | Production Designer: Ηλίας Λεδάκης | Διευθυντής Φωτογραφίας: Claudio Bolivar | Παραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.