Θρίαμβος για την ταινία Oppenheimer

0
1956
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 1 Average: 5]

H ταινία Oppenheimer του Christopher Nolan , για την οποία σας αναφέραμε την άποψη μας, είναι η πρώτη που θα κάνει χωρίς το στούντιο της Warner Bros, αλλά αυτή τη φορά για τα Universal Studios.

 

Η ταινία Oppenheimer στην Αμερική σπάει ταμεία στην Αμερική και παγκοσμίως αναμένεται να ξεπεράσει τα 550 εκ. δολάρια σε 10 μέρες, ξεπερνώντας το Dunkirk, όσον αφορά τις ταινίες του Christopher Nolan. Παράλληλα είναι μια από τις 4 βιογραφικές ταινίες που ξεπερνούν τα 500 εκ. δολάρια μαζί με τα Bohemian Rhapsody, The Passion of the Christ, American Sniper.

Κρατάει 2 ώρες και 55 λεπτά (αγγίζοντας το τρίωρο) και είναι η μεγαλύτερη του Christopher Nolan σε διάρκεια, ξεπερνώντας το Interstellar (που είχε 6 λεπτά μικρότερη). Παράλληλα ανακοινώθηκε πως θα είναι και η πρώτη ακατάλληλη ταινία του δημιουργού μετά από 20 χρόνια και το Insomnia, λόγω κάποιων γυμνών σκηνών και γλώσσας.

Η ταινία του Christopher Nolan μπορεί να είναι η πιο απαιτητική παραγωγή του ενδεχομένως, ωστόσο χρειάστηκε σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή της Cillian Murphy μόλις 57 μέρες για να γυριστεί. Δήλωσε: «Κάναμε την ταινία πολύ γρήγορα, μέσα σε 57 μέρες. Ο ρυθμός ήταν τρελός, τα σκηνικά είναι τεράστια και ήταν σαν να βρίσκομαι σε μια ανεξάρτητη ταινία. Υπήρχαν μόνο ο Chris και ο οπερατέρ – μια κάμερα πάντα, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο τεράστιο, τεράστιο σκηνικό – οι χειριστές των μικροφώνων και τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει χώρος με βίντεο, δεν υπάρχουν οθόνες, τίποτα. Είναι ένας πολύ αναλογικός σκηνοθέτης».

Από κει και πέρα, σε μια απίστευτη αποκάλυψη, η Emily Blunt, ανέφερε μιλώντας στο Extra για την εξαντλητική δίαιτα του Cillian Murphy, ο οποίος “έτρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα και ταν τόσο αδύνατος”. Ο ίδιος ο ηθοποιος είχε αναφέρει. “Λατρεύω να παίζω με το σώμα μου και ο Οπενχάιμερ είχε μια πολύ ξεχωριστή σωματικότητα και σιλουέτα, την οποία ήθελα να αποδώσω σωστά. Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά, και δουλέψαμε με το κοστούμι και το ράψιμο- ήταν πολύ αδύνατος, σχεδόν αποστεωμένος, ζούσε από τα μαρτίνι και τα τσιγάρα. Γίνεσαι λίγο ανταγωνιστικός με τον εαυτό σου, κάτι που δεν είναι υγιές. Δεν το συνιστώ”.

Αποκαλύφθηκε πως το budget θα είναι στα 180 εκ. δολάρια, αντί για τα 100 εκ. που είχε αναφερθεί, σύμφωνα με τον Christopher Nolan. Αυτό την κατατάσσει μέσα στις πιο ακριβές του παραγωγές και βρίσκεται στην 4η θέση. Αναλυτικά:

Ας δούμε όμως πώς συγκρίνεται το κόστος του Oppenheimer με τις υπόλοιπες ταινίες του.

Following – 6.000 δολάρια

Memento – 9 εκατ. δολάρια

The Prestige – 40 εκατ. δολάρια

Insomnia – 46 εκατ. δολάρια

Batman Begins – 150 εκατ. δολάρια

Dunkirk – $150 εκατ. δολάρια

Inception – $160 εκατ. δολάρια

Interstellar – $165 εκατ. δολάρια

Oppenheimer – 180 εκατ. δολάρια

The Dark Knight – 185 εκατ. δολάρια

Tenet – 205 εκατ. δολάρια

The Dark Knight Rises – 230 εκατ. δολάρια

Παράλληλα, ο Robert Downey Jr. χαρακτήρισε την ταινία ως την καλύτερη στην καριέρα του και συγκεκριμένα δήλωσε πως ξεκάθαρα είναι η καλύτερη ταινία στην οποία έχει βρεθεί και δεν μπορεί να περιμένει να το βιώσουν αυτό και οι θεατές.

Tα πρώτα σχόλια για την ταινία είναι αποθεωτικά στην παγκόσμια πρεμιέρα της στο Παρίσι. Οι Los Angeles Times, αναφέρουν πως είναι η πιο εντυπωσιακή δουλειά του Christopher Nolan, με εντυπωσιακές εικόνες και τρομερή ανάπτυξη χαρακτήρων. Το Total Film έμεινε άφωνο από το οπτικό κομμάτι, ενώ η υπόδειγματική σπουδή των χαρακτήρων είναι σε άλλο επίπεδο, σε μια ταινία γεμάτη ένταση, τρομερή ήχο και πολύ καλά εφέ.

Το Associated Press αναφέρει πως η ταινία είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση της ιστορίας, ένα storytelling πανέξυπνο και ένα υπερθέαμα με τρομερές ερμηνείες από τους Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, κ.α. Και ακόμα είναι μόνο η αρχή, με περισσότερες κριτικές να έρχονται μελλοντικά.

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Christopher Nolan, είναι και η καλύτερη του σύμφωνα με τον ηθοποιό Benny Safdie. Ο ηθοποιός δήλωσε πως είδε την νέα ταινία του Nolan (στην οποία και έχει ρόλο), τονίζοντας με βεβαιότητα πως είναι με διαφορά η καλύτερη του ταινία και θα εξιτάρει τους θεατές.

Σε συνέντευξη του, ανέφερε ο Christopher Nolan στο φινάλε από την ταινία Oppenheimer και το… παρομοίασε με εκείνο του Inception, με την έννοια πως θα είναι “ανοιχτό” και ενώ πολλοί θεατές το θεωρούν μπερδεμένο, δεν είναι έτσι.

Για το φινάλε του Inception είχε δηλώσει: “Είναι ακριβώς αυτό και υπάρχει μια μηδενιστική άποψη για αυτό το τέλος, σωστά; Αλλά επίσης, έχει προχωρήσει και είναι με τα παιδιά του. Η ασάφεια δεν είναι συναισθηματική ασάφεια. Είναι μια διανοητική ασάφεια για το κοινό.”

Για το αντίστοιχο του Oppenheimer δήλωσε: “Έχει πλάκα, γιατί νομίζω ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ του τέλους του Inception και του Oppenheimer, κάτι που μπορεί να εξερευνηθεί. Το Oppenheimer έχει ένα περίπλοκο τέλος μαζί με περίπλοκα συναισθήματα”.

Δήλωσε πως οι θεατές που θα δουν το Oppenheimer θα σοκαριστούν και θα μείνουν άφωνοι με αυτά που θα δουν, μιας και στα πρώτα screenings οι πρώτοι που την είδαν ήταν συντετριμμένοι και δεν μπορούσαν να μιλήσουν. Υπάρχει ένα στοιχείο φόβου στην ιστορία και στο υπόβαθρο και θα προκύψουν πολύ δυνατά συναισθήματα για τους χαρακτήρες, αλλά και τα όσα εκτυλίσσονται. Μάλιστα ανέφερε πως δείχνοντας την σε έναν σκηνοθέτη, εκείνος ανέφερε πως είναι σαν.. ταινία τρόμου και ο ίδιος δε διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Πριν λίγο καιρό στο Total Film αναφερθηκε στον λόγο που υπάρχουν οι ασπρόμαυρες σκηνές μέσα στην ταινία. Συγκεκριμένα τόνισε πως ταινία έχει αντικειμενική και υποκειμενική πλευρά, οπότε οι έγχρωμες σκηνές είναι υποκειμενικές και οι ασπρόμαυρες αντικειμενικές.

O Christopher Nolan, επίσης πριν λίγο καιρό ανέφερε στο Entertainment Weekly πως έβαλε στην ταινία πραγματικούς επιστήμονες σαν extras. Στις σκηνές που υπήρχαν πολλά άτομα στην ταινία και έπρεπε να γίνουν αυτοσχεδιασμοί και αντιδράσεις στα γεγονότα, αρκετοί από αυτούς μπήκαν σε ρόλους και βοήθησαν με τον τρόπο τους στο να μείνει πιστή η ταινία στην ιστορία.

Πρωταγωνιστής είναι ο Cillian Murphy στην πέμπτη συνεργασία τους μετά τα Batman Begins, The Dark Knight, Inception και Dunkirk και η Emily Blunt στον ρόλο της γυναίκας του, ενώ ο Robert Downey Jr. θα ενσαρκώσει τον Lewis Strauss και ο Matt Damon τον Lt. Gen. Leslie Groves. Παράλληλα ανακοινώθηκε και ο Casey Affleck, εμπλουτίζοντας το τρομερό cast, ενώ θα δούμε και τον Gary Oldman για μια cameo εμφάνιση.

Παράλληλα στο εκπληκτικό cast παίζουν και οι Florence Pugh, Rami Malek,  Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane Dehaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Dylan Arnold, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, David Dastmalchian, Jason Clarke, Louise Lombard, James D’Arcy, Michael Angarano, Josh Peck, Matthias Schweighöfer, Gustaf Skårsgard, Alex Wolff, David Rysdahl, Tony Goldwyn, Olivia Thirlby.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.