[line]
Διάρκεια: 89′
Πρωταγωνιστούν: Kellan Lutz, Scott Atkins, Liam McIntyre, κ.α.
Η θρυλική ιστορία του Ηρακλή, ενός νέου που παλεύει με το πεπρωμένο του. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να απελευθερώσει το λαό της από τον εκδικητικό της σύζυγο, Βασιλιά Αμφιτρύωνα, η Βασίλισσα Αλκμήνη προσεύχεται στους Θεούς για καθοδήγηση. Ο Θεός του Πολέμου, Δίας, της προσφέρει ένα γιο: τον Ηρακλή. Ο Βασιλιάς Αμφιτρύωνας, αγνοώντας την πραγματική ταυτότητα του Ηρακλή, φανερώνει την προτίμηση του προς τον μεγαλύτερο του γιο, τον Ιφικλή. Ο Ηρακλής ερωτεύεται την όμορφη Ήβη, και πληγώνεται έντονα όταν ο πατέρας του ανακοινώνει ότι την Ήβη θα παντρευτεί ο Ιφικλής. Κι ενώ η Ήβη και ο Ηρακλής σχεδιάζουν να το σκάσουν και να παντρευτούν, ο Ηρακλής συλλαμβάνεται από τους φρουρούς του Αμφιτρύωνα και καταδικάζεται σε θάνατο. Γλυτώνει το θάνατο και μαζί με τον συμπολεμιστή του, Σωτήρη, αποφασίζει να απελευθερώσει το βασίλειο από την τυραννία του Αμφιτρύωνα, να κερδίσει την Ήβη, και να ανακηρυχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ήρωες.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0 / 5
Γνωρίζουμε ότι κάθε ταινία έχει το κοινό της και έχω τονίσει ότι πρέπει να κρίνεται για το είδος που εκπροσωπεί. Λέξη κλειδί για την κριτική που ακολουθεί είναι η εξής: ταινία. Μην περιμένετε να δείτε τέτοια, εφ’ όσον επιλέξετε το Legend of Hercules.
H Ελληνική μυθολογία δυστυχώς έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια σε ταινίες. Μπορεί οι 300 να είχαν χαβαλέ και να δημιούργησαν μια ωραία ταινία με cult κόμικ αισθητική , ωστόσο το αστείο παρατράβηξε και ξεχείλωσε. Τα κακέκτυπα που έχουμε δεί από τότε είναι σίγουρα πολλά και το ένα χειρότερο από το άλλο.
Ένα τέτοιο είναι και το συνονθύλευμα Legend of Hercules. Από που να την πιάσεις την ταινία. Η υπόθεση είναι επιεικώς αστεία (δεν περιμεναμε και κάτι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον κάτι υποφερτό) και οι σεναριογράφοι έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, σε συνδυασμό με τους γελοίους διαλόγους που πραγματικά ακόμα και ένα παιδάκι 10 χρονών να βάλεις να το γράψει, πιθανότατα θα έχει καλύτερη έμπνευση.
Tι να πρωτοπείς για αυτό το έκτρωμα; Για τους κλαρινογαμπρους και τα μοντέλα που έχουν επιλεγεί στο καστ; Για το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστείς κάνει ακόμα και τον Kevin Sorbo του τηλεοπτικού Ηρακλή να μοιάζει με Marlon Brando και τον τηλεοπτικό Ηρακλή με το Godfather; Ο δε κακός πρέπει να είναι από τους πιο εκνευριστικούς χαρακτήρες που έχει δεί ποτέ η μεγάλη οθόνη. Τόσο κακοπαιγμένο ρόλο που και ερασιτέχνη να έβαζαν ίσως να έπαιζε πιο πειστικά.
Γενικά, οι επιλογές των ηθοποιών είναι ασορτί με το υπόλοιπο εγχείρημα: τραγικές. Ειλικρινά, όσες καλές προθέσεις και να έχει κανείς η ταινία δεν βλέπεται με τίποτα. Και πραγματικά έλεος με το slow motion, κυρίες και κύριο παραγωγοί έχουμε 2014, αν δεν το έχετε καταλάβει. Η συγκεκριμένη τεχνική ήταν ωραία στο Matrix και τελειοποιήθηκε στους 300, από τότε έχουν περάσει 8 χρόνια και έχει χρησιμοποιηθεί σε τόσες ταινίες που δεν νομίζουμε να συγκινεί κανένα. Αφήστε που είναι τραβηγμένη η χρήση του και δεν δικαιολογείται σε κανένα σημείο και ούτε πρόκειται να εντυπωσιάσει κανένα.
Εν ολίγοις, μια απαράδεκτη ταινία που και straight to dvd να έβγαινε, δεν νομίζω να χάλαγε κανένα. Ίσως της είναι και πολύ μάλιστα. Μακριά και αγαπημένοι!
[line]
[author title=”Cineramen” author_id=””]
[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]
[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]
[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]
[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]
[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]
[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]
Μούφα!