Η σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο προβεβλημένες και αγαπημένες στην τηλεόραση για το Ελληνικό κοινό, ενώ στο παρακάτω άρθρο μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το πόσο αξίζει στην τωρινή εποχή το νεοκλασικό.
Με βάση τις σχετικές αγγελίες που βλέπουμε στη Χρυσή Ευκαιρία, αν η Βλαχάκη και ο Κατακουζηνός ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν ενοίκιο, θα καλούνταν να καταβάλουν τουλάχιστον 1.200 ευρώ μηνιαίως. Όμως, το σπίτι -θεωρητικά τουλάχιστον- άνηκε στον έναν από τους δύο. Κι αυτό μας οδηγεί στην παρακάτω ερώτηση.
Πόσο αξίζει ένα νεοκλασικό διαμέρισμα στην οδό Σπύρου Λούη, στο Μαρούσι;
Και η υπο-ερώτηση: Μπορούν να αντέξουν τα κόστη συντήρησης του ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κατακουζηνός και η σερβιτόρα Ελένη Βλαχάκη; Ας μην ξεχνάμε, πως στο τέλος της δεύτερης σεζόν, παντρεύονται.
Σύμφωνα με τον αλγόριθμο του μεσιτικού site Homli, που σου επιτρέπει να υπολογίσεις την αξία ενός σπιτιού, καταχωρώντας στοιχεία όπως η διεύθυνση, οι όροφοι, το αν έχει ανακαινιστεί πρόσφατα ή αν έχει αποθήκη και τζάκι, ένα σπίτι με όλες τις ανέσεις για το ντουέτο Κατακουζηνού – Βλαχάκη, θα κόστιζε σήμερα κάπου ανάμεσα σε 200.297 και 235.366 ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ θα ήταν περίπου 330 ευρώ και η αντικειμενική αξία από 91.800 έως 128.520 ευρώ.
Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός, ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βάση το σχετικό μισθολόγιο θα εντασσόταν στην κατηγορία των επίκουρων καθηγητών. Με εμπειρία 20 ετών, θα έπαιρνε αμοιβή 2.144 ευρώ.
Όσο για την Ελένη Βλαχάκη, εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια υπόθεση. Η Ελένη είναι ροκ τηλεοπτικός χαρακτήρας. Είτε θα δούλευε ακόμα ως σερβιτόρα, είτε θα έβρισκε τρόπο να «στραγγίζει» οικονομικά τον συγκάτοικο της. Ίσως θα μπορούσε να γίνει ακόμα και ινφλουένσερ.
Αν χώριζαν;
Το υποθετικό story της τρίτης σεζόν, αυτό που δεν είδαμε ποτέ, θρυλείται πως τοποθετούσε τον Κωνσταντίνο σε διάσταση με την Ελένη, να ζει σε ξενοδοχείο και να διεκδικεί στα δικαστήρια το σπίτι του Αμαρουσίου από την πρώην πια, σύντροφο του.
Θα μπορούσε ο Κωνσταντίνος ή η Ελένη να προσβάλουν τη διαθήκη (ή τις διαθήκες;) και να διεκδικήσουν το ακίνητο;
Η απάντηση είναι όχι! Ο σχετικός νόμος αναφέρει πως το δικαίωμα προσβολής μιας διαθήκης πρέπει να γίνεται άμεσα (τουλάχιστον εντός διετίας από τη σύναψη της) διότι σύμφωνα με το άρθρο 1788 ΑΚ, η παραγραφή γίνεται μόλις 2 έτη από τη δημοσίευσή της διαθήκης.
Αγορά του σπιτιού, το τελευταίο χτύπημα
Αν λοιπόν υποθέσουμε πως μέσα σε αυτή την άγονη «μάχη» μεταξύ Κατακουζηνού και Βλαχάκη, το σπίτι του Αμαρουσίου κατέληγε σε κάποιο μεσιτικό γραφείο, και ένας από τους δύο αποφάσιζε τελικά, να αγοράσει το σπίτι, τότε, τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα.
Καταρχήν, θα έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 220.000 ευρώ, ενδεχομένως και περισσότερα για την αγορά, αλλά και έξοδα δικηγόρου για την αγοραπωλησία, τουλάχιστον στο 0,5% του αντιτίμου, χωρίς να υπολογίσουμε έξοδα συμβολαιογράφου και μεσιτικού γραφείου.
Η συνολική δαπάνη, αν πχ. ο Κωνσταντίνος διεκδικούσε την «οικία των προγόνων» του από τα γαμψά νύχια των μεσιτικών γραφείων, θα έφτανε σίγουρα τα 250.000 ευρώ, ενδεχομένως και να τα ξεπερνούσε.
Ευτυχώς που ο Κωνσταντίνος και η Ελένη παντρεύτηκαν, και ποτέ, τουλάχιστον μπροστά από τις κάμερες, δεν έμπλεξαν με τέτοια ζητήματα.
(από άρθρο του Reader.gr με στοιχεία από e-nomika.gr, thehomli, foititikanea)