Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμιο ρεκόρ στην σύνδεση Internet που “κατεβάζει” όλο το Netflix σε ένα...

Παγκόσμιο ρεκόρ στην σύνδεση Internet που “κατεβάζει” όλο το Netflix σε ένα δευτερόλεπτο

0
3821
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

Tα πράγματα με την τεχνολογία έχουν προχωρήσε τόσο πολύ που γίνονται πλέον ασύλληπτα πράγματα. Τόσο πολύ μάλιστα, που το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην σύνδεση Internet μπορεί να “κατεβάσει” όλο το Netflix σε ένα δευτερόλεπτο.

 

Ερευνητές του University College London κατάφεραν να μεταδώσουν δεδομένα 178 terabits μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, κάτι που όπως είπαμε όχι απλά είναι η ταχύτερη σύνδεση πλέον, αλλά καάφερε να είναι κάτι μοναδικό παγκοσμίως, με διαφορά.

Η ταχύτητα είναι διπλάσια της χωρητικότητας οποιουδήποτε συστήματος χρησιμοποιείται σήμερα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και πλησιάζει στο θεωρητικό όριο της μετάδοσης δεδομένων, που προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Αμερικανό μαθηματικό Claude Shannon το 1949.

Το project «Βελτιστοποίηση χωρητικότητας οπτικών ινών μέσω ενίσχυσης συνεχούς εύρους ζώνης και γεωμετρικής διαμόρφωσης» έγινε επειδή οι ερευνητές μετέδωσαν δεδομένα μέσω ενός πολύ ευρύτερου φάσματος χρωμάτων από αυτό που χρησιμοποιείται συνήθως στις οπτικές ίνες.

Φυσικά αυτό είναι ακόμα πειραματικό και αυτό το ρεκόρ που ανήκει στους Βρετανούς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός αυτού ωστόσο ας ελπίσουμε κάποια στιγμή σε πολλά χρόνια και με πολλές “θυσίες” να γίνει εφικτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.