Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
Cineramen Rebranded Logo

Φανατικοί του κινηματογράφου με αγάπη για κριτικές, αφιερώματα και πρόσφατες ειδήσεις από το χώρο της μεγάλης και της μικρής οθόνης, αλλά και από τον κόσμο των videogames. 🎥🍿👾

ΑρχικήΑφιερώματαΟι πρώτες ταινίες τρόμου που έγιναν ποτέ

Οι πρώτες ταινίες τρόμου που έγιναν ποτέ

- Advertisement -
- Advertisement -
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 2 Average: 5]

[line]

[dropcap]Ο[/dropcap]ι ταινίες τρόμου σίγουρα έχουν προσφέρει μερικές πολύ δυνατές στιγμές στους θεατές, έχουν καταφέρει να κάνουν μεγάλες επιτυχίες, ωστόσο ποιες ήταν οι πρώτες που έγιναν ποτέ;

 

Βρήκαμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, τις καταγεγραμένες ως πρώτες ταινίες τρόμου που έγιναν στην ιστορία του σινεμά. Έτσι λοιπόν ακολουθεί η σχετική λίστα από το reelrundown με μερικές δυσέυρετες αλλά “ιστορικές” ταινίες:

1. House of the Devil (1896)

Σε σκηνοθεσία του Georges Méliès, το House of the Devil (1896) ήταν η πρώτη που έγινε στα χρονικά και είχε χαθεί εντελώς μέχρι α βρεθεί από το New Zealand Film Archive το 1988. Έχει ως τίτλους και τα Manor of the Devil, The Haunted Castle, The Devil’s Manor, The Devil’s Castle.

2. A Terrible Night (1896)

Σε μια κωμωδία τρόμου από τον Georges Méliès, ένας άνδρας προσπαθεί να κοιμηθεί καλά σε ένα πανδοχείο, αλλά καταλήγει να παλεύει μια τεράστια αράχνη με χιουμοριστικό τρόπο.

3. A Nightmare (1896)

Μονοπώλιο από τον Georges Méliès, το A Nightmare (1896) θα μπορούσε να θεωρηθεί πως έχει την πρώτη σκηνή ονείρου στην ιστορία του κινημαογράφου και είναι η πρώτη ψυχολογική ταινία τρόμου.

4. The X-Ray Fiend (1897)

Αυτή τη φορά είναι ο George Albert Smith, φωτογράφος που έγινε σκηνοθέτης, με το The X-Ray Fiend (1897) μια κωμωδία τρόμου σχετικά με τις ακτινογραφίες και μάλιστα δυο χρόνια μετά την ανακάλυψη τους.

5. The Bewitched Inn (1897)

Mετά από ένα… διάλειμμα το The Bewitched Inn (1897) είναι μια κωμωδία τρόμο ξανά από τον Georges Méliès με μερικά αντικείμενα να… ζωντανεύουν.

6. Photographing a Ghost (1898)

Μια ακόμα ταινία από τον George Albert Smith’s films και εστιάζει στο μεταφυσικό με 3 άνδρες οι οποίοι προσπαθούν να φωτογραφίσουν ένα φάντασμα, ωστόσο η προσπάθεια τους δεν κρίνεται επιτυχημένη.

7. The Cave of the Demons (1898)

Η ταινία Cave of the Demons (1898) ξανά σε σκηνοθεσία Georges Méliès, έχει να κάνει με μια μια γυναίκα που βρίσκεται σε ένα στοιχειωμένο σπήλαιο, εκεί όπου θα συναντήσει τα φαντάσματα των ανθρώπων που πέθαναν εκεί. Ακόμα μια χαμένη ταινία χωρίς πληροφορίες από το cast, που κυκλοφόρησε από την Star Film Company το 1898.

8. Resurrection of a Corpse (1898) / 9. Jizo the Spook (1898)

Η Ιαπωνική εταιρεία Konishi Honten το 1898 έβγαλε δυο ταινίες: το Shinin No Sosei, που μεταφράζεται Resurrection of a Corpse και το Bake Jizo, που έχει τον τίτλο Jizo the Spook, σε σενάριο του Eijiro Hatta.

Η ταινία Shinin No Sosei εστιάζει στην ιστορία ενός νεκρού άνδρα, ο οποίος ουσιαστικά έχει… αναστηθεί και πέφτει από το φέρετρο που κουβαλάνε δυο άτομα. Για το Bake Jizo, βασίζεται στον Ιαπωνικό θρύλο που εχει να κάνει με τα αγάλματα του Jizo.

10. The Miser’s Doom (1899)

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Walter R. Booth έχει να κάνει με έναν άνθρωπο, που στοιχειώνεται από το φάντασμα μιας φτωχής γυναίκας από την οποία πήρε χρήματα. Ο σκηνοθέτης μέσα σε 20 χρόνια έκανε 160 ταινίες μικρού μήκους.

Honorable Mention: The Joyous Skeleton (1898)

In 1898, από τα αδέλφια Auguste και Louis Lumière σε μια μονόλεπτη ταινία με αυθεντικό τίτλο Le Squelette Joyeux και μετάφραση The Joyous Skeleton, The Dancing Skeleton, The Cheerful Skeleton, or The Skeleton of Joy.

[author title=”Cineramen” author_id=””]

[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]

[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]

[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]

[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]

- Advertisement -
Νίκος Δρίβας
Νίκος Δρίβαςhttps://www.cineramen.gr
Δημιουργός και συντάκτης του Cineramen αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisment -

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

- Advertisment -