Ο George Clooney πιστεύει πως τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα

0
381
Βαθμολόγησε το άρθρο

Ο George Clooney έχει κάνει μια πολύ καλή καριέρα, με πολλές σημαδιακές ερμηνείες και ταινίες, ωστόσο θα μας απασχολήσει πλέον για κάτι διαφορετικό που έχει να κάνει με την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» είχε επικοινωνία με την ηθοποιό Janet Suzman, πρόεδρο της βρετανικής Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, και ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να γυρίσουν εκεί.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη».

Ο George Clooney είναι παντρεμένος με τη βρετανίδα- λιβανέζικης καταγωγής- δικηγόρο Amal Alamuddin, η οποία ειδικεύεται στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τον Οκτώβριο του 2014, είχε προσληφθεί για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Τον Μάιο του 2015, η Ελλάδα αποφάσισε να σταματήσει τις νομικές διαδικασίες για την ανάκτηση των γλυπτών και η εντολή προς την Amal Clooney- χρησιμοποιεί πλέον το όνομα του συζύγου της- ανακλήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.