Tην έμπρακτη στήριξη του σε κατοίκους της νοτιοανατολικής Γαλλίας που δεν είχαν που να μείνουν μετά τις σαρωτικές πλημμύρες, έδειξε ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Μιλώντας στους «Times», ο δήμαρχος του Λε Βαλ αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός του Χόλιγουντ είχε προχωρήσει σε δωρεά ύψους 20.000 ευρώ.
Ο Jérémy Giuliano είπε στους «Times», ότι στην αρχή δεν έγινε γνωστή η δωρεά του George Clooney καθώς ο ηθοποιός δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί. «Τώρα βρισκόμαστε στη φάση της ανοικοδόμησης [της πόλης] και γι’ αυτό πίεσα να το πούμε για να γνωρίζουν οι πληγέντες ποιος έκανε αυτή τη δωρεά» πρόσθεσε ο δήμαρχος του Λε Βαλ.
Η εν λόγω περιοχή στη νοτιοανατολική Γαλλία επλήγη από σαρωτικές πλημμύρες τον Οκτώβριο του 2021. Ο ηθοποιός δώρισε 20.000 ευρώ για την στέγαση των κατοίκων για έξι μήνες καθώς επισκεύαζαν τα σπίτια τους.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο αμπελώνας του ηθοποιού βρίσκεται κοντά στη περιοχή. Ο George Clooney και η σύζυγός του Αμάλ αγόρασαν το κτήμα «Ντομέν ντι Καναντέλ» στην περιοχή Μπρινιόλ το 2021, λίγους μήνες πριν τις καταστροφικές πλημμύρες έναντι 6,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Tatler. Το κτήμα περιλαμβάνει μια αγροικία του 18ου αιώνα, ελαιώνα, πισίνα, γήπεδο τένις και έναν αμπελώνα 25 στρεμμάτων.
Share