Με μάσκες πλέον οι προβολές στις κλειστές αίθουσες των σινεμά

0
1565
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

Η κατάσταση που ζούμε σίγουρα είναι πρωτόγνωρη και ενώ έχουν ανοίξει εδώ και καιρό τα σινεμά για να απολαύσουμε τις ταινίες μας και πλέον με μάσκες θα γίνονται οι προβολές στις κλειστές αίθουσες.

 

Επίσημα πλέον και με βάση την Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3162/31.7.2020), γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, από 1 έως 31 Αυγούστου και μέσα σε αυτές είναι και οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφου (παράγραφος 59.14).

Από την υποχρέωση χρήση μάσκας εξαιρούνται γενικά α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Παράλληλα υπάρχουν και μερικά μέτρα για τους θερινούς κινηματογράφους, καθώς έγινε επίσημη η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 48976/2020 (ΦΕΚ 3165/Β/31-7-2020) με θέμα «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» και αναφέρει τα εξής ΜΟΝΟ για τους θερινούς:

  • Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους, κατά τρόπον ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 75%.
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση.
  • Απαγόρευση διαλείμματος κατά την προβολή.
  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους εργαζόμενους.

Και για τα κυλικεία:

  • Παροχή προϊόντων σε πακέτο (takeaway) και delivery στις θέσεις των θεατών.
  • Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο.
  • Ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ πελατών ορίζεται το ενάμισι μέτρο

– Για όλα τα μέτρα αλλά και τις εξελίξεις μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην διεύθυνση https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.