To True Detective την περσινή χρονιά από το πουθενά αποτέλεσε μια από τις πιο ολοκληρωμένες σεζόν που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και κατάφερε να αποσπάσει δικαιολογημένα εκπληκτικές κριτικές. Η Season 2 εξ’ αρχής ωστόσο είχε διαφορετικά δεδομένα και πρωταγωνιστές. Ο Μπεν Κάσπαρ, δήμαρχος μιας φανταστικής πόλης στην Καλιφόρνια, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος, στη διάρκεια μιας ρηξικέλευθης συμφωνίας περί μεταφορικών μέσων που θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων της πολιτείας. Τρεις αστυνομικοί από διαφορετικές πόλεις και δημόσιες υπηρεσίες αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν την υπόθεση. Σύντομα, ανακαλύπτουν ότι η έρευνά τους εκτείνεται σε σημεία πολύ πιο μακρινά και σκοτεινά απ’ ό,τι είχαν αρχικά φανταστεί.
Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι τώρα και καλό θα ήταν να μην έχουμε καν στο μυαλό μας την πρώτη σεζόν, γιατί η True Detective (Season 2) είναι εντελώς διαφορετική. Το μόνο που μπορεί ας πούμε όχι να συγκριθεί αλλά να παρατηρηθεί, είναι κάπως το στυλ αλλά και το φινάλε (μην φοβάστε, δεν θα κάνουμε spoilers).
Είναι πολλά που μπορούν να γραφτούν και να ειπωθούν για το True Detective 2 και σίγουρα πολλά μπορεί να ήταν εν θερμώ, για αυτό προσωπικά άφησα να περάσουν δυο μέρες και μετά να καθίσω με ηρεμία να παρουσιάσω τις σκέψεις μου.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Όταν ο πήχης έχει ανέβει τόσο ψηλά είναι πολύ δύσκολο να τον υπερβεί κάποιος και είναι φανερό ότι στόχος των παραγωγών πέρα από το ότι πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό, είναι ότι τουλάχιστον ήθελαν να κρατηθούν σε υψηλό επίπεδο και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν.
Στα της ουσίας της Season 2 μπορεί να μην έχουμε το σκοτεινό και μουντό κλίμα της πρώτης, έχουμε ωστόσο αρκετούς ήρωες με τεράστια προβλήματα και πολλά μυστικά που κρύβουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και αυτά φανερώνονται με ευρηματικό τρόπο σε πολλά σημεία και όχι από την αρχή.
Οι ηθοποιοί που έχουν επιλεχθεί, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο παίζουν κόντρα ρόλους, μιας και είτε έχουν δοκιμαστεί σε πολύ πιο light συνθήκες, είτε μπορεί να θεωρούσαμε ότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτούς. Κι όμως, σε γενικές γραμμές είναι αρκετά ταιριαστοί και “πιστοί” σε αυτούς.
Αυτό ήταν το πρώτο δύσκολο εμπόδιο για την season 2 του True Detective, το οποίο ξεπερνιέται και με ευκολία μάλιστα. Το πιο κρίσιμο ωστόσο σημείο και σίγουρα crash test είχε να κάνει με την πλοκή και την εξέλιξη της και το κατά πόσο θα “αντέξει” μέχρι το φινάλε η όλη ιστορία.
Εκεί ήταν που υπήρξαν και τα όποια προβλήματα για την σειρά, κυρίως στις τελευταίες στροφές της και ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο. Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια γίνεται φανερό για το τι πρόκειται να δούμε στην season και από κει και πέρα εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα στοιχεία και εκπλήξεις, τόσο όσο χρειάζεται για να κρατηθεί το ενδιαφέρον.
Κάθε χαρακτήρας έχει και την δική του ιστορία, η οποία όσο περνάνε τα επεισόδια “δένει” με ιδανικό τρόπο με την πλοκή, χωρίς να υπάρχουν πολλές υπερβολές (εντάξει λίγο στο τελευταίο επεισόδιο, ξέφυγε η κατάσταση σε ορισμένα σημεία) και κυρίως χωρίς να νιώθεις ότι σε “ωθεί” προς τα εκεί η κατάσταση.
Το True Detective 2 δεν θέλει να αντιγράψει την πρώτη σεζόν και την συνταγή της επιτυχίας και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσει κάποιος. Έχει δημιουργηθεί κάτι εντελώς ξεχωριστό, κάτι το οποίο μπορείς να το δεις μεμονωμένα και σίγουρα το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο επεισόδιο με επεισόδιο.
Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως spoilers δεν θα γίνουν, στο τελευταίο επεισόδιο ωστόσο υπάρχουν κάποια λαθάκια και κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Θα μπορέσετε να τα δείτε και μόνοι σας, όσοι την παρακολουθήσατε ή πρόκειται να το κάνετε.
Εκεί που πηγαίνουν πολύ καλά τα πράγματα και ετοιμαζόμαστε για ένα δυνατό φινάλε (το οποίο είναι αρκετά ανατρεπτικό και εντελώς διαφορετικό από αυτό της πρώτης), υπάρχουν 2-3 θεματάκια στην εξέλιξη των παράλληλων υποθέσεων που μπορούσαν να είναι καλύτερα δομημένα και αλλοιώνουν κάπως την τελική εικόνα.
Όσον αφορά τους χαρακτήρες ο Colin Farrell και η Rachel McAdams (απροσδόκητα dark ο χαρακτήρας της ιδίως στα τελευταία επεισόδια) είναι και αυτοί πολύ καλοί στους ρόλους τους, ωστόσο τους έχουμε δει σε αντίστοιχους ρόλους. Οι πραγματικές εκπλήξεις της σειράς ήταν ο υπέροχος Vince Vaughn σε έναν πολύ πειστικό ρόλο με πυγμή και κυνισμό και ο Taylor Kirsch, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πραγματικά αποκάλυψη και ειδικά σε καίρια σημεία όπου τα πράγματα ζορίζουν.
Για να συνοψίσουμε και με την αποφυγή κάποιας πληροφορίας που θα μπορούσε να γίνει spoiler, τo True Detective Season 2 είναι μια αξιοπρεπέστατη σεζόν με μπόλικες δυνατές στιγμές, στο σύνολο τους ερμηνείες που μένουν στο μυαλό του θεατή, ενδιαφέρουσα εξέλιξη της πλοκής αλλά και μερικά λαθάκια τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ένα ακόμα πιο δυνατό τελείωμα και σίγουρα το κάτι παραπάνω. Δεν παύει ωστόσο να είναι μια ιδανική επιλογή, για κάποιον που θέλει μια σειρά που θα τον κρατήσει και θα τον κάνει να αναρωτηθεί γιατί η τηλεόραση έχει ανέβει επίπεδο και την προτιμούν σταρ τόσο μεγάλου βεληνεκούς.
True Detective (Δεύτερη Σεζόν) Trailer
– Περισσότερα για το True Detective 2 και άλλες σειρές, μπορείτε να δείτε:
Share
Από τις πιο σωστά τοποθετημένες κριτικές, θεωρώ, για το True Detective Season 2.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!
Καλή συνέχεια!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Την άποψη μου γράφω όπως πάντα και προσπαθώ να έχω επιχειρήματα, τόσο για τα θετικά όσο για τα αρνητικά. Από κει και πέρα εννοείται κάθε κριτική ή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτα.