Κριτική για το “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός”

2
1811
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 14 Average: 2.8]

Η μόδα των remake να αυξάνεται ραγδαία και δεν θα μπορούσε ο Ελληνικός κινηματογράφος να… μείνει πίσω σε αυτό και το καταλαβαίνουμε δυστυχώς με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, στο “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός“.

Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη, την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα το γαμπρό του. Έτσι ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγο του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει  την Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα.

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός είναι μια θρυλική κωμωδία του Ελληνικού κινηματογράφου και εξ’ αρχής το έργο όλων ήταν πολύ δύσκολο. Ωστόσο, δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά συν τοις άλλοις οι παραγωγοί διαλέγουν την πεπατημένη του χιούμορ της εποχής μας, οπότε όλη η προσπάθεια είναι αποτυχημένη.

Οι σύγχρονες Ελληνικές κωμωδίες έχουν μια συγκεκριμένη συνταγή, την οποία ακολουθούν 9 στις 10 φορές και περιλαμβάνει αστεία τα οποία έχουν ως συνήθως υπονοούμενα αλλά και εντελώς “κρύα” ανέκδοτα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί άπειρες φορές στο παρελθόν.

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός δεν είναι μόνο ότι δεν έχει κάποιο χιούμορ αλλά επίσης η σκηνοθεσία θυμίζει… παιδική παράσταση και οι ηθοποιοί συναγωνίζονται ποιος είναι χειρότερος, συνεπώς τίποτα δεν πάει σωστά στην ταινία.

Έτσι λοιπόν, ο Στράτος Μαρκίδης μετά τα I Love Καρδίτσα και Λάρισα Εμπιστευτικό, δίνει μια ακόμα ανεκδιήγητη κωμωδία, η οποία περιμέναμε ότι δεν θα είχε καμία σχέση με την πρωτότυπη ταινία, αλλά σε καμία περίπτωση όχι απλά δεν μας κάνει να γελάσουμε, ούτε καν να την συμπαθήσουμε.

Χαρακτήρες καρικατούρες, αντιπαθητικοί ένας προς έναν (χειρότεροι όλων η Χρύσα Ρώπα, με τις μόνιμες υστερίες της και ο Κώστας Ευρυπιώτης αρκετά εκνευριστικός) και φυσικά χιούμορ κατωτάτου επιπέδου με αστεία προσαρμοσμένα στην κακή σύγχρονη πραγματικότητα.

Για να συνοψίσουμε, η ταινία είναι μια ακόμα ανέμπνευστη κωμωδία του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου, στην προσπάθεια του να “εκμοντερνιστεί”, με ένα χιούμορ χειρότερο και από επιθεώρηση, σε μια εμπειρία που ούτε στον εχθρό σου δεν εύχεσαι να τύχει.


0
Λεπτά
 
  •  Κώστας Ευρυπιώτης 
  •  Γιάννης Τσιμιτσέλης 
  • Χρύσα Ρώπα 
 

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός” Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Ηλιας του 16 ειναι καλυτερο???Πιστευω πως ειναι η χειροτερη απ ολα τα “remake” των ελληνικων ταινιων…να κανετε κριτικη για ολα τα “remake” των ελληνικων ταινιων γιατι μας μπερδευουν τις ομορφες αναμνησεις που εχουμε απο τις παλιες καλες ελληνικες ταινιες….

    • Για μένα είναι καλύτερη, ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπής, όσο μπορεί να είναι… Πάντως σίγουρα θα γίνει ένα τέτοιο άρθρο, πολύ καλή η ιδέα σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.