Κριτική για το ντοκιμαντέρ Madoff: The Monster of Wall Street

0
184
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

H σειρά «αποκαλύπτει τη γένεση και, για πρώτη φορά, τους μηχανισμούς της απάτης συμβουλευτικής επενδυτικής επιχείρησης του Madoff, αποκαλύπτοντας πώς η απάτη δεν ήταν απλώς το πνευματικό τέκνο μιας κακής ιδιοφυΐας, καθώς ήρθαν πολλοί άνθρωποι να πιστέψεις».

 

Το Madoff: The Monster of Wall Street περιλαμβάνει συνεντεύξεις με «whistleblowers, υπαλλήλους, ερευνητές και θύματα», καθώς και πλάνα από βίντεο καταθέσεις του Madoff που δεν έχουν δει ποτέ σε ένα ακόμα πολύ καλό ντοκιμαντέρ.

Η σειρά Madoff: The Monster of Wall Street είναι πραγματικά από εκείνα τα ντοκιμαντέρ που χωρίς να το παίζουν “εξυπνακίστικα” μέσα από τα ίδια τα γεγονότα και τις συνεντεύξεις των εμπλεκομένων σου δείχνουν με ευθύ τρόπο, μιας ακόμα ακραίας αλλά ενδιαφέρουσας υπόθεσης.

Το Madoff: The Monster of Wall Street βασίστηκε σε ένα μεγάλο κόλπο το οποίο αρχικά ήταν απλό, αλλά είχε πολύ παρασκήνιο, κατέληξε σε μια μεγάλη υπόθεση με μερικές απίστευτες καταστάσεις σε μια ακόμα κολοσσιαία απάτη.

Η σειρά καταγράφει με γρήγορο και γλαφυρό ρυθμό τα όλα όσα έγιναν και πολλά περισσότερα από αυτά μέσα από παρασκήνια, δηλώσεις των πρωταγωνιστών και πολλά ακόμα, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια.

Kι ας είναι 4 επεισόδια καταφέρνει να είναι δυνατή σαν εκτέλεση, σε μια σειρά περιγραφική για τα γεγονότα, ωραία δομημένη που περιγράφει μια κατάσταση σε μια εποχή που δεν υπήρχαν και πάρα πολλά μέσα επικοινωνίας και γενικότερα τόσο προχωρημένη τεχνολογία.

Η σειρά Madoff: The Monster of Wall Street είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που εξετάζει όλα όσα έγιναν, χωρίς να το θέλει εμβαθύνει και στην ηθική προέκταση των όσων εκτυλίχθηκαν και γενικά πρέπει να το διαπιστώσετε με τα μάτια σας.

Το ενδιαφέρον έγκειται στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τις απόψεις του σχετικά με την ιστορία ο πρωταγωνιστής αλλά και οι υπόλοιποι και τους τρόπους με τους οποίους αναπτύχθηκε η ιστορία, οι οποίοι αν μη τι άλλο πως μπορούν να αλλάξουν τα πάντα.

Είναι ενδιαφέρον και γρήγορο το ντοκιμαντέρ, προσφέρει μερικές ιδιαίτερες πτυχές μέσα από ιστορίες πραγματικών προσώπων, σε ένα θέμα που κακά τα ψέματα (σε μια γενικότερη εκδοχή) είχε κάνει πολύ κόσμο να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα των οικονομικών και επενδύσεων.

Μπορεί να παρεκλίνει ελάχιστα από τον στόχο του (σε μερικά σημεία μόνο) και στο τελευταίο επεισόδιο υπάρχει ένα κομμάτι που θα μπορούσε να εστιάσει παραπάνω, αλλά σε γενικές γραμμές πετυχαίνει αυτό που θέλει δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες.

Συν τους άλλοις, το Madoff: The Monster of Wall Street καταφέρνει να γίνει ένα εύστοχο σε γενικές γραμμές ντοκιμαντέρ το οποίο (ορισμένες φορές με σαρωτικό τρόπο) ενημερώνει τον θεατή παράλληλα. Αξίζει τον κόπο, να του ρίξει κάποιος μια ματιά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.