Κριτική για την ταινία Worth

0
1178
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

H ταινία έχει να κάνει με έναν δικηγόρο που παίρνει ένα μάθημα συμπόνοιας, όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σχεδόν απίθανο έργο, να αποφασίσει το πως πρέπει να αποζημιωθούν οι οικογένειες που επλήγησαν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

 

Για τις ταινίες βασισμένες σε αληθινή ιστορία έχουμε αναφέρει ότι κάποιες φορές  ενώ υπάρχουν τα εφόδια για κάτι πολύ δυνατό ειδικά με μια τέτοια θεματολογία, ωστόσο νιώθεις ότι κάτι λείπει για μια πραγματικά ξεχωριστή ταινία στο Worth, το οποίο ωστόσο είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Ενώ υπάρχει μια αξιοπρεπής σκηνοθεσία, μια αρχικά καλή παρουσίαση του θέματος και ένα δυνατό cast με ωραίες ερμηνείες, ωστόσο ενώ έχει στρωτό ρυθμό, δεν καταφέρνει η ταινία να αποδώσει τα αναμενόμενα και να κάνει το βήμα παραπάνω, με βάση τις δυνατότητες που είχε.

Αυτό κυρίως όσον αφορά την περιγραφή και εξέλιξη της ιστορίας, μιας και πλατειάζει σε μερικά σημεία και κάπως πλατειάζει, με τις ερμηνείες των Michael Keaton και Stanley Tucci, αλλά και μερικών δεύτερων χαρακτήρων να ξεχωρίζουν.

Η υπόθεση προσπαθεί να δώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, ωστόσο σε κομβικά κομμάτια της η ταινία θα έπρεπε να αναλύσει τα δεδομένα αλλά και τους χαρακτήρες, χωρίς να καταλήγει να φλυαρεί, ειδικά σε μερικές συγκεκριμένες καταστάσεις από αυτές που βλέπουμε ανά στιγμές.

Η ταινία Worth έχει μερικά προβλήματα τόσο ως προς την ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη της πλοκής κατά κύριο λόγο, αλλά παράλληλα το ισορροπεί καθώς διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, αν και θα μπορούσε να αποφύγει την επιδερμική προσέγγιση και διεκπεραίωση μερικών σκηνών.

Πραγματικά έχει μερικά κομβικά αχρείαστα σημεία και καταλήγει ουσιαστικά στο να μην μπορεί να ξεπεράσει παλαιότερες προσπάθειες, οι οποίες το έκαναν πολύ καλύτερα σε αντίστοιχα θέματα, όμως δεν μπορείς να πεις πως είναι μια ταινία αμελητέα.

Το ενδιαφέρον της είναι δεδομένο και σαφέστατα η παραγωγή είναι πολύ καλή, κι ας λείπει η “ψυχή” και η ταυτότητα της, καθώς ήθελε ένα κλικ παραπάνω για να πετύχει κάτι που θα μπορούσε να μείνει ανεξίτηλο στον θεατή, διότι δεν μπορεί να καταλήξει σε ποιο είδος τοποθετείται το Worth.

Το πρώτο μέρος είναι αρκετά καλό και υποφερτό, με την ταινία να ξεκινάει δείχνοντας ενδιαφέροντα σημεία της αληθινής ιστορίας (μέσα από την ταινία φυσικά), στην συνέχεια ωστόσο είναι που φορτσάρει αλλά και… σκοντάφτει παράλληλα. Eκεί που πάει να κάνει κάτι, τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν, όμως το τελευταίο ημίωρο είναι εξαιρετικά δυνατό.

Γενικά η ταινία Worth ήταν μια προσπάθεια με παραπάνω δυνατότητες να χτιστεί κάτι δυνατό και επιδραστικό, ωστόσο το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια χαρά αν και μπερδεμένο προς το τι ήθελε να μεταφέρει. Oι πρωταγωνιστές της όμως είναι καταπληκτικοί και ανεβάζουν επίπεδο την ταινία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  •  Michael Keaton
  • Stanley Tucci
  • Amy Ryan

Worth Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.