Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
Cineramen Rebranded Logo

Φανατικοί του κινηματογράφου με αγάπη για κριτικές, αφιερώματα και πρόσφατες ειδήσεις από το χώρο της μεγάλης και της μικρής οθόνης, αλλά και από τον κόσμο των videogames. 🎥🍿👾

ΑρχικήΚριτικέςΚριτική για την ταινία The Sadness

Κριτική για την ταινία The Sadness

- Advertisement -
- Advertisement -
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 1 Average: 4]

[line]

[dropcap]M[/dropcap]ετά από ένα χρόνο καταπολέμησης μιας πανδημίας με σχετικά καλοήθη συμπτώματα, ένα εξουθενωμένο έθνος παύει να βρίσκεται σε επιφυλακή. Αυτό συμβαίνει όταν ο ιός μεταλλάσσεται αυθόρμητα, προκαλώντας μια μάστιγα που αλλάζει το μυαλό. Χάος ξεσπάει στην πόλη της Ταϊπέι όταν απλοί άνθρωποι αρχίζουν να ακολουθούν τυφλά τα βασικά τους ένστικτα, προχωρώντας σε φρικτές πράξεις βίας. Οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι ακρωτηριασμοί είναι μόνο η αρχή. Ένα νεαρό ζευγάρι ωθείται στα όρια της λογικής καθώς προσπαθούν να ενωθούν ξανά μέσα στο χάος. Η εποχή της ευγένειας και της τάξης δεν είναι πια. Υπάρχει μόνο «Η Θλίψη».

 

Πραγματικά είναι μερικές ταινίες που δεν περιμένεις να σε εντυπωσιάσουν και φυσικά δεν έχουν ακουστεί όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα. Και ενώ υπάρχει μεν σημαντικό κοινό που βλέπει μη Αμερικάνικες ταινίες και τις στηρίζει, εστιάζουμε περισσότερο σε πιο “εμπορικές” ταινίες.

Η ταινία The Sadness είναι γυρισμένη με απλό τρόπο και ταυτόχρονα ανατρεπτικό τρόπο, γεμάτη ένταση και gore, με τον σκηνοθέτη να δίνει έναν εντυπωσιακό τόνο σε ένα θέμα που μπορούσε να είναι κοινότυπο, αλλά εδώ χωρίς να πρωτοτυπεί έχει ένα εύστοχο concept.

Πραγματικά αποδεικνύεται ότι σε πολλές ταινίες δεν χρειάζονται φανφάρες απλά να δίνεις την δική σου ταυτότητα, με το The Sadness να καταφέρνει πολλά πράγματα μέσα από την σκηνοθεσία που είναι ανά στιγμές σαρωτική.

Για τα δεδομένα του είδους και χωρίς φυσικά να λείπουν απόλυτα από την ταινία το κάνει με περιορισμένα κλισέ και δίνει μια άλλη οπτική σε μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι μια από τα ίδια, αποδεικνύοντας γιατί ο Ασιατικός κινηματογράφος είναι από τους κορυφαίους.

Φυσικά σινεμά δεν είναι μόνο το Χόλιγουντ και αν ψάξει κανείς θα βρεί πολλα “διαμάντια”, όπως η συγκεκριμμένη ταινία στην οποία η σκηνοθετική προσέγγιση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, σε συνδυασμό με την εξέλιξη που είναι αγωνιώδης.

Ολοκληρη η ταινία έχει εξαιρετικό μοντάζ, χωρίς περιττές σκηνές δράσης, αλλά με ένα αγωνιώδες και απειλητικό περιβάλλον και μερικές εντυπωσιακά γυρισμένες σκηνές, ενώ βλέπεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Κρατάει την αγωνία, μέχρι το φινάλε του και συν τοις άλλοις διαθέτει στοιχεία, ώστε να υποστηρίξει το θέμα της για παραπάνω από δίωρο. Καταφέρνει τα μερικά ελάχιστα μειονεκτήματα της και κάποιες υπερβολές να τις “τουμπάρει” με έξυπνο τρόπο και να τις κάνει να μην ενοχλούν τόσο.

Γενικότερα μια ταινία, σχεδόν υπόδειγμα για το πως στήνονται ταινίες τρόμου και πως καταφέρνουν και να είναι έξυπνες χωρίς να είναι και δήθεν, αλλά και να κρατάνε το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το φινάλε της.

To The Sadness είναι μια προσεγμένη και απλή παραγωγή και γενικότερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στον τρόπο που κυλάει στο σύνολο της η ταινία, ενώ όσο περνάει η ώρα εξελίσσεται πολύ δυνατά και με σκηνές που δεν ξέρουμε αν θα αντέξετε.

Συνοψίζοντας, μιλάμε σίγουρα για μια αξιοπρόσεκτη ταινία, η οποία μπορεί να είχε να δώσει λίγα πραγματάκια ακόμα, αλλά κακά τα ψέματα είναι μια προσπάθεια που χρειαζόμαστε για να δώσει μια άλλη οπτική, δείχνοντας τον δρόμο και στις αντίστοιχες Αμερικάνικες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

Ακόμα, μπορείτε να δείτε:

[line]

[accordion id=”my-accordion”] [accordion_item parent_id=”my-accordion” title=”Διάρκεια” open=”false”] [counter num_start=”0″ num_end=”100″ num_prefix=” ” num_suffix=”” num_speed=”5″ num_color=”#9b59b6 “text_above=”Διάρκεια” text_below=”Λεπτά” text_color=”#000000″] [/accordion_item][/accordion]

[accordion id=”my-accordion”] [accordion_item parent_id=”my-accordion” title=”Πρωταγωνιστούν” open=”false”] [icon_list] [icon_list_item type=”check”] Ρετζίνα Λέι [/icon_list_item] [icon_list_item type=”check”] Μπεράντ Ζου [/icon_list_item] [icon_list_item type=”check”] Ζου Τσιαγκ Γουαγκ [/icon_list_item] [/icon_list] [/accordion_item][/accordion]

[line]

The Sadness Trailer [feature_headline type=”left, center, right” level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”youtube-play”]

[line]

[author title=”Cineramen” author_id=””]

[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]

[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]

[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]

[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]

- Advertisement -
Νίκος Δρίβας
Νίκος Δρίβαςhttps://www.cineramen.gr
Δημιουργός και συντάκτης του Cineramen αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisment -

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

- Advertisment -