Κριτική για την ταινία The Bombardment

0
1536
Βαθμολόγησε το άρθρο

Τον Β’ Π.Π., η μοίρα φέρνει κοντά διάφορους κατοίκους της Κοπεγχάγης, όταν μια βόμβα πέφτει κατά λάθος σε ένα σχολείο γεμάτο παιδιά. Από αληθινά γεγονότα.

 

Για τις ταινίες βασισμένες σε αληθινή ιστορία έχουμε αναφέρει ότι κάποιες φορές, υπάρχουν τα εφόδια για κάτι πολύ δυνατό ειδικά με μια τέτοια θεματολογία και υπάρχει μια πραγματικά ξεχωριστή ταινία στο The Bombardment, το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Δυστυχώς είναι και τραγικά επίκαιρη πλέον, σε μια προσπάθεια που καταγράφει τα γεγονότα (ήθελε μια ελαφρώς πιο… ψυχωμένη απεικόνιση τους σε κάποια σημεία), συν το γεγονός οτι θα μπορέσει ενημερωθεί για το όλο θέμα.

ταινία The Bombardment δεν αναλώνεται σε φλυαρίες ή ηθικολογίες που πιθανότατα να έκανε μια ακόμα ταινία με τέτοια θεματολογία και κάνει κάπως πιο… εύπεπτο το δύσκολο θέμα της, δείχνοντας πολλά γεγονότα που οδήγησαν στα εκάστοτε γεγονότα.

Μπαίνει κατευθείαν στο θέμα, χωρίς να μακρηγορεί και καταφέρνει να κάνει μια κριτική και να… σφάζει με το βαμβάκι, γεμάτη από βολές προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να λαϊκίζει ούτε λεπτό και χωρίς να το κάνει απροκάλυπτα με μερικές εικόνες πολύ δυνατές.

Χωρίς υπερβολές και περιττές εξάρσεις αλλά με δουλεμένο σενάριο και διαλόγους, φαινομενικά νομίζει κανείς ότι η ταινία έχει εξαντλησει μεγάλο μέρος από την θεματολογία του μέχρι ένα σημείο και δεν μπορεί να πάει παραπέρα, ωστόσο έχει πολύ “ψωμί”, άσχετα αν σε λίγα σημεία θα μπορούσε να είναι πιο μαζεμένο.

Αυτό κυρίως όσον αφορά την περιγραφή και εξέλιξη της ιστορίας, μιας και πλατειάζει σε μερικά σημεία αλλά επανέρχεται, με τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, αλλά και μερικών δεύτερων χαρακτήρων να ξεχωρίζουν.

Η υπόθεση προσπαθεί να δώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, ωστόσο σε κομβικά κομμάτια της η ταινία θα έπρεπε να αναλύσει τα δεδομένα αλλά και τους χαρακτήρες, χωρίς να καταλήγει να φλυαρεί, ειδικά σε μερικές συγκεκριμένες καταστάσεις από αυτές που βλέπουμε ανά στιγμές.

Η ταινία The Bombardment έχει μόνο μερικά προβλήματα τόσο ως προς την ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη της πλοκής κατά κύριο λόγο. Παράλληλα το ισορροπεί καθώς διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και δίνει συναισθήματα στον θεατή, αν και θα μπορούσε να αποφύγει την επιδερμική προσέγγιση και διεκπεραίωση μερικών σκηνών.

Το ενδιαφέρον της είναι δεδομένο και σαφέστατα η παραγωγή είναι πολύ καλή, κι ας λείπει η “ψυχή” και η ταυτότητα της, όμως έχει όλα όσα χρειάζονται για να πετύχει κάτι που θα μπορούσε να μείνει ανεξίτηλο στον θεατή.

Το πρώτο μέρος είναι αρκετά καλό και υποφερτό, με την ταινία να ξεκινάει δείχνοντας ενδιαφέροντα σημεία της αληθινής ιστορίας (μέσα από την ταινία φυσικά), στην συνέχεια ωστόσο είναι που φορτσάρει και το τελευταίο ημίωρο είναι εξαιρετικά δυνατό.

Η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, η “σκληρή” θεματολογία παρουσιάζεται είτε πιο στυγνά, είτε πιο χαλαρά, χωρίς να κάνει μεγάλη κοιλιά πραγματικά η ταινία είναι από τις πιο αξιόλογες που έχουμε δει στον τομέα αυτόν.

Η ταινία The Bombardment καταφέρνει να έχει το ενδιαφέρον του θεατή, την ώρα που όσο προχωράει η ώρα, το ενδιαφέρον εντείνεται όλο και περισσότερο με συγκλονιστικά γεγονότα και δυνατές ερμηνείες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  • Alex Høgh Andersen 
  • Fanny Bornedal
  • Bertram Bisgaard

Τhe Bombardment Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.