Kριτική για την ταινία The Best Man

0
628
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 2 Average: 3]

Όταν μια ομάδα αδίστακτων μισθοφόρων καταλαμβάνει βίαια τον έλεγχο ενός απομακρυσμένου ξενοδοχείου, οι πρώην στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων πρέπει να βασιστούν στην εξυπνάδα και την εκπαίδευσή τους για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες και να σώσουν τους ομήρους.

 

Η ταινία σαν σύνολο αν μπεις στο κλίμα ειδικά θα μπορούσε να είναι μια περιπέτεια με ένταση, ωστόσο περιορίζεται σε μια αφόρητα βαρετή προσπάθεια. Μπορεί λίγο να έχει ενδιαφέρον στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο είναι πραγματικά ανεκδιήγητη και δεν προλαβαίνεις να μετράς… λάθη και αστοχίες.

Έχει μια προσχηματική σκηνοθεσία, χωρίζεται σε μικρότερες πλοκές που δεν έχουν καμία συνοχή, λίγη και κακοφτιαγμένη δράση. Γενικά χάνεται η μπάλα στο δεύτερο μέρος όπου απλά προσπαθεί να δοθεί μια λύση στο όλο συνονθύλευμα και πάει με την πεπατημένη.

Εδώ πραγματικά έχουμε μια εντελώς πρόχειρη σκηνοθεσία που είναι γεμάτη από κακοφτιαγμένες σκηνές και άνευρες ερμηνείες, που τείνουν συνεχώς στην καρικατούρα/ Χωρίς να βγάζει νόημα η όλη εξέλιξη, όσο περνάει η ώρα, όλο και πέφτει τόσο ο ρυθμός και το ενδιαφέρον του θεατή.

Σίγουρα δεν θα σου μείνει κάτι στο μυαλό μετά το τέλος της, στην ουσία περιμένεις απλά να τελειώσει μαρτυρικά. Από την ώρα που αρχίζει και προχωράει κάπως η ιστορία και κυρίως στο δεύτερο μισό, γίνεται ανυπόφορη, αλλά θα μπορούσε να “μαζευτεί” ως προς τις ανούσιες σκηνές.

Το στόρι και η εξέλιξη χάνουν την μπάλα και φυσικά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά ακόμα και η προσπάθεια για μια τυπική περιπέτεια δεν πετυχαίνει εντελώς τον στόχο της, μιας και ο ρυθμός της ταινίας είναι άστατος, ενώ η καρικατούρα πάει… σύννεφο.

Χαρακτήρες που δεν μπορείς με τίποτα να τους πάρεις στα σοβαρά κι ας το προσπαθούν με υπερβάλλοντα ζήλο, με μια σχετικά ενδιαφέρουσα κεντρική ιδέα η οποία δεν αξιοποιείται, σε μια ταινία που αποδεικνύεται χαμένη ευκαιρία.

Για να συνοψίσουμε η ταινία The Best Man είναι generic και επιεικώς μέτρια και ενώ σε κάποια σημεία θέλεις να δεις που το πάει, ξέρεις πως πραγματικά θα το κάνεις με το ζόρι και την ξεχνάς σίγουρα, μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★☆☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  • Dolph Lundgren
  • Luke Wilson
  • Nicky Whelan

The Best Man Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.