Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Cineramen Rebranded Logo

Φανατικοί του κινηματογράφου με αγάπη για κριτικές, αφιερώματα και πρόσφατες ειδήσεις από το χώρο της μεγάλης και της μικρής οθόνης, αλλά και από τον κόσμο των videogames. 🎥🍿👾

ΑρχικήΚριτικέςΚριτική για την ταινία Rifkin's Festival

Κριτική για την ταινία Rifkin’s Festival

Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

[line]

[dropcap]H[/dropcap] ταινία Rifkin’s Festival έχει να κάνει με ένα παντρεμένο ζευγάρι Αμερικάνων που ταξιδεύει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και μαγεύεται από την ομορφιά της ισπανικής πόλης και όλα όσα διαδραματίζονται στις οθόνες της διοργάνωσης. Η γυναίκα ξεκινάει μια σχέση με έναν Γάλλο σκηνοθέτη ενώ ο άντρας ερωτεύεται μια όμορφη Ισπανίδα.

 

Το Rifkin’s Festival είναι μια ταινία που από το όνομα του Woody Allen ξέρεις τι θα δεις και δυστυχώς αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης δεν είναι και σε τόσο μεγάλη φόρμα. Για την ακρίβεια μας παραδίδει μια ταινία που δε θα θυμόμαστε για καιρό.

Βλέπουμε πλέον να έρχονται με το… κιλό τα επόμενα χρόνια τέτοιες ταινίες, αλλά εφ’ όσον γίνονται αξιοπρεπώς και προσφέρουν κάτι στον θεατή, δεν υπάρχει θέμα. Kάτι που δυστυχώς δεν ισχύει απόλυτα εδώ που υπάρχει μάλιστα και η σφραγίδα του Woody Allen.

Η νέα του ταινία Rifkin’s Festival, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα ενθουσιάσει τους fans. O Woody Allen ξέρει φυσικά να δημιουργεί ενδιαφέρουσες ιστορίες και το ίδιο γίνεται εδώ πέρα με την ταινία σε καμία περίπτωση να μην μπορείς να πεις ότι δεν βλέπεται τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο. Ωστόσο, μετά τα μισά η ταινία αρχίζει και χάνει τον προσανατολισμό της.

Eνώ περιμένει κανείς να φορτσάρει στο δεύτερο μέρος, δεν προκαλεί καμία έκπληξη και καταλήγει σε ένα σχετικά ανιαρό φινάλε, που έρχεται να συμπληρώσει το προηγούμενο διάστημα το οποίο δεν μπορείς να πεις ότι σε… συγκινεί κιόλας.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Woody Allen είναι σπουδαίος filmmaker και στα 80φεύγα του προσφέρει ακόμα μερικές υπέροχες στιγμές. Ωστόσο πολλές φορές το να κάνεις μια ταινία τον χρόνο, μπορεί να μην προσφέρει και συνεχείς επιτυχίες, κάτι που είναι ορατό και εδώ.

Από το πρώτο ημίωρο, βλέπεις πως τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά και η ταινία από ένα σημείο και μετά αρχίζει να μην… τραβάει. Νιώθεις μαζί με το καστ πως υπάρχει μια αμηχανία και η θεματολογία που διάλεξε να ασχοληθεί ο σκηνοθέτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού και είναι ολοφάνερο σε μερικά σημεία ότι η ταινία ξεχειλώνει και δεν είναι αυτό που περιμένεις.

Στο δεύτερο μέρος της κάνει απίστευτα μεγάλα κενά, ενώ το τελευταίο εικοσάλεπτο είναι πιο τραβηγμένο και από ρομαντική κομεντί. Για κάθε ατάκα που μπορεί να έχει ενδιαφέρον, υπάρχει και ένα ανιαρό πεντάλεπτο με δεκάλεπτο που τρενάρει τον ρυθμό της ταινίας.

Εδώ, σε αυτή την ταινία βλέπουμε και τον Woody Allen και τους ρυθμούς της ταινίας, να είναι μια σκάλα πιο κάτω από το συνηθισμένο. Μπορεί να υπάρχουν χαρακτηριστικές ατάκες και οι συγκεκριμένοι ήρωες, που να σε πείθουν ότι βλέπεις ταινία του εκκεντρικού σκηνοθέτη αλλά η ταινία έχει προβλήματα.

Μπορεί τα τοπία είναι πανέμορφα, η σκηνοθεσία ανά στιγμές να έχει ωραία τρικ, αλλά η ταινία έχει υπερβολικά σεναριακά κενά σε σχέση με προηγούμενες δουλειές του σκηνοθέτη και ο ρυθμός της είναι υπερβολικά αργός για αυτά που (δεν) έχει να προσφέρει.

Μοιάζει πιο πολύ με ημιτελής ταινία, καθότι η ιστορία μοιάζει (ειδικά για την κλάση του σκηνοθέτη) αρκετά “παιδική” και κυρίως πολύ μικρή για να κρατήσει ακόμα και τα 90 λεπτά. Λατρεύουμε Woody Allen, αλλά σίγουρα έχοντας μας κακομάθει, μας κάνει να περιμένουμε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:

[line]

[accordion id=”my-accordion”] [accordion_item parent_id=”my-accordion” title=”Διάρκεια” open=”false”] [counter num_start=”0″ num_end=”92″ num_prefix=” ” num_suffix=”” num_speed=”5″ num_color=”#9b59b6 “text_above=”Διάρκεια” text_below=”Λεπτά” text_color=”#000000″] [/accordion_item][/accordion]

[accordion id=”my-accordion”] [accordion_item parent_id=”my-accordion” title=”Πρωταγωνιστούν” open=”false”] [icon_list] [icon_list_item type=”check”] Gina Gershon  [/icon_list_item] [icon_list_item type=”check”] Louis Garrel [/icon_list_item] [icon_list_item type=”check”] Wallace Shawn [/icon_list_item] [/icon_list] [/accordion_item][/accordion]

[line]

Rifkin’s Festival Trailer [feature_headline type=”left, center, right” level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”youtube-play”]

[line]

[author title=”Cineramen” author_id=””]

[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]

[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]

[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]

[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]

 

Νίκος Δρίβας
Νίκος Δρίβαςhttps://www.cineramen.gr
Δημιουργός και συντάκτης του Cineramen αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ