Κριτική για την ταινία “Οι Αταίριαστοι”

0
464
Βαθμολόγησε το άρθρο

Έγκλειστος στο ψυχιατρείο, ο Λεό Μιλάν ισχυρίζεται ότι είναι μυστικός πράκτορας, γνωστός ως «Το Λιοντάρι». Ο Ρομέν είναι ο ψυχίατρος που προσπαθεί να τον θεραπεύσει, όταν όμως η κοπέλα του απάγεται από αγνώστους, καταφεύγει στον Λεό και τον βοηθά να δραπετεύσει από την κλινική.

 

Οι Γαλλικές κωμωδίες δίνουν και παίρνουν εδώ και πολλά χρόνια με πολλές ταινίες να κάνουν πολύ μεγάλη επιτυχία, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την ταινία Οι Αταίριαστοι, που αποδεικνύεται μια ακόμα του σωρού.

Το πρόβλημα της είναι ότι δεν προσφέρει σχεδόν καθόλου γέλιο, αντιγράφει μερικές αντίστοιχες ταινίες με μέτριο τρόπο και γενικότερα είναι μια ταινία που έχει γραφτεί και σκηνοθετηθεί στο… πόδι.

Γενικά υπάρχει μια… τσαπατσουλιά στο όλο εγχείρημα, θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές και κάφρικες στιγμές, οι ηθοποιοί είναι εκνευριστικοί και οι χαρακτήρες προχειρογραμμένοι και γεμάτοι στερεότυπα, χωρίς να υπάρχει κάτι διασκεδαστικό.

Οι Αταίριαστοι όχι μόνο δεν μένουν στην μνήμη του θεατή, αλλά είναι μια ταινία η οποία αποτελεί μια ανυπόφορη εμπειρία. Το γέλιο βγαίνει μόνο σε ελάχιστες σκηνές και κυρίως στην αρχή, την ώρα που όλα στην ταινία γίνονται με την ίδια… συνταγή και χωρίς κάποια έμπνευση με filler σκηνές.

Τα κλισέ όπως είναι λογικό σε μια τέτοια ταινία δίνουν και παίρνουν και αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν είχε κάτι να δώσει καθώς είναι εντελώς αδιάφορη τόσο σε κωμωδία, δράση αλλά και στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Γενικά το όλο εγχείρημα δεν αργεί να καταλήξει σε φιάσκο, ειδικά από το ημίωρο και μετά και το πρόβλημα είναι πως σίγουρα μπορούσε να είναι πιο αστεία σε κάποια σημεία, αλλά καταλήγει να γίνει… τεμπέλικη.

Ενώ αρχικά μερικά αστεία έχουν την πλάκα τους και σε κάποια σημεία έχει τις στιγμές της, μετά από ένα σημείο γίνεται ανυπόφορη και δυστυχώς δεν γίνεται να μην βαρεθείς, καθότι όλα επαναλαμβάνονται σε εκνευριστικό βαθμό.

Συνοπτικά, η ταινία Οι Αταίριαστοι είναι μια άνευρη προσπάθεια που ξεχνιέται στο λεπτό, ακόμα και να έχεις pop corn και κάποιο αναψυκτικό δίπλα, κάτι που θα βοηθούσε σε άλλες καταστάσεις.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ✬☆☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  • Ντανί Μπουν
  • Φιλίπ Κατρίν
  • Αν Σερά

Οι Αταίριαστοι Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen