Κριτική για την ταινία In The Tall Grass

0
4892
Βαθμολόγησε το άρθρο

Aν μπορούσαμε να γράψουμε πόσα βιβλία του Stephen King, έχουν μεταφερθεί στην μικρή και μεγάλη οθόνη, θα χρειαζόμασταν αμέτρητα άρθρα. Κάθε τηλεοπτική και κινηματογραφική μεταφορά για βιβλίο του έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ θα μεταφερθεί σαν ταινία το «In the Tall Grass» για λογαριασμό του Netflix.

 

Δυο αδέλφια (αδελφός και αδελφή) ξεκινούν ένα οδικό ταξίδι διασχίζοντας όλη τη χώρα, όταν μαθαίνουν ότι η κοπέλα είναι έγκυος. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, σταματούν έξω απο ένα χωράφι με ψηλά χόρτα, εκεί όπου παρασύρονται απο ένα μικρό αγόρι που καλεί για βοήθεια. Ομως, όταν πατούν μέσα στα χόρτα, θα βρεθούν σε ένα εφιαλτικό όνειρο γεμάτο τρόμους και χωρίς την έξοδο στον ορίζοντα.

 

Η ταινία Ιn The Tall Grass στο πρώτο μέρος πραγματικά σε αφήνει άφωνο και με πολλές υποσχέσεις για μια πολύ καλή ταινία τρόμου. Θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να καθηλώσει τον θεατή με την συγκεκριμένη ιδέα, ωστόσο από ένα σημείο και μετά ξεφεύγει και γίνεται εντελώς flat και χωρίς να αξιοποιεί τα “εργαλεία” της.

Ναι μεν στόχος για το Ιn The Tall Grass είναι να προσφέρει στον θεατή αγωνία αλλά και ένταση και το καταφέρνει σε κάποια σημεία, ωστόσο μια ιδέα που μπορούσε να βγει πολύ καλή, καταλήγει σε υπερβολές, με σημαντικά προβλήματα τα οποία αποτελούν πολλές φορές ανασταλτικό παράγοντα σε όσα θέλει να προσφέρει.

Μπορεί να προσπαθεί από τα πρώτα λεπτά να σε βάλει στο κλίμα και να μην αργεί σχετικά να μπει στο κανονικό της κομμάτι, ωστόσο δεν μαθαίνουμε πολλά πράγματα για τους χαρακτήρες, ενώ ειδικά στο δεύτερο υπάρχουν μερικές ευκολίες οι οποίες ουσιαστικά είναι σαν να αντιγράφει (χωρίς να το κάνει βέβαια ξεδιάντροπα) τις προαναφερθείσες ταινίες.

Η ταινία Ιn The Tall Grass ενώ σε κάποια κομμάτια της στο πρώτο μέρος και έχει κάποια ενδιαφέροντα σημεία, εντέλει δεν πετυχαίνει τον σκοπό της, μιας και όσο περνάει η ώρα… ξεχειλώνει, απλά ξεμένοντας από έξυπνες ιδέες.

Υπήρχε δυνατότητα για μερικές πολύ καλές και έξυπνες στιγμές, τις οποίες και δεν αξιοποιεί μέσα στον συγκεκριμένο χώρο που έχει, χαραμίζοντας μια αρχικά ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε.

Δεν θα αναφερθούμε στο φινάλε, γιατί μπορεί να ξεφύγει και κάποιο spoiler, αλλά το Ιn The Tall Grass θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη ταινία και να δώσει πολλά παραπάνω, μιας και ξεμένει από… βενζίνη ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Δυστυχώς δεν τα καταφέρνει καλύτερα από τον μέσο όρο του είδους και αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα σε μερικές από τις ταινίες της εποχής μας, μιας και παρά το ενδιαφέρον σε μερικά σημεία το Ιn The Tall Grass δεν αφήνει όσα θα μπορούσε στον θεατή, διότι είχε να προσφέρει πολλά περισσότερα με την υποσχόμενη ιδέα που είχε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★.5

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  • Patrick Wilson
  • Harrison Gilbertson
  • Laysia De Oliveria
 

Ιn The Tall Grass Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.