Κριτική για την ταινία Army Of The Dead

0
3263
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 7 Average: 4.6]

Yστερα απο το ξέσπασμα μιας zombie επιδημίας στο Las Vegas, μια ομάδα μισθοφόρων παίρνει το απόλυτο ρίσκο, εισβάλοντας στη αποκλεισμένη ζώνη για την εκτέλεση της μεγαλύτερης ληστείας που έχει ποτέ επιχειρηθεί.

 

Η ταινία Army Of The Dead είναι ένας φόρος τιμής στα zombie movies, που έχουν εκλείψει είναι η αλήθεια εδώ και πολλά χρόνια, ενώ προσπαθεί να το συνδυάσει και με λίγο heist και συναίσθημα, με λιγότερη επιτυχία. Βασικά ας μείνουμε στο zombie movie, γιατί καθαρά αυτό είναι.

Ο Zack Snyder είναι ξεκάθαρο πως έβαλε όλο του το μεράκι και είχε φυσικά (λόγω του Netflix) ελευθερίες που δεν θα υπήρχαν σίγουρα σε άλλη εταιρεία. Το παράκανε λίγο βέβαια με την διάρκεια, μιας και μπορούσε να είναι πιο “μαζεμένο”.

Το πολύ θετικό με την ταινία Army Of The Dead, ακόμα και όταν δείχνει κάπως πιο στατική (σε θέμα ρυθμού κυρίως) δεν σταματάει να σε ψυχαγωγεί και σίγουρα επιβεβαιώνει στον θεατή πως την βλέπει για αυτό ακριβώς που είναι.

Το δεύτερο μέρος είναι καταιγιστικό και ειδικότερα μέχρι τη μια ώρα, ενώ έχει άφθονο gore όπως θα θέλαμε (όχι τόσο καλό χιούμορ ίσως), έχει τρελό ρυθμό στα τελευταία 45-50 λεπτά, αν και κάποια σημεία της θα μπορούσαν να αποδειχθούν κάπως πιο προσηλωμένα στο πλάνο.

Η σκηνοθεσία αν μη τι άλλο να είναι ενδιαφέρουσα με τα κλασικά στοιχεία του Zack Snyder και σίγουρα ανά στιγμές την διασκεδάζεις περισσότερο, αν και η αλήθεια είναι πως σε μερικές αχρείαστες σκηνές πέφτει λίγο στην λούμπα της τραβηγμένης διάρκειας.

Γενικά σε κάνει να περάσεις πολύ καλά, καθώς σε όλη την διάρκεια έχει τόσο splatter όσο χρειάζεται, σε γερές δόσεις και χωρίς να το παρακάνει, ωστόσο από ένα σημείο και μετά ξεμένει από ιδέες για να συμπληρώσει ιδανικά αυτό το gore. Χωρίς ευτυχώς να γίνεται βαρετή για τον θεατή, αλλά θα μπορούσε σε μερικά κομμάτια της να κάνει κάτι παραπάνω, ρυθμίζοντας λίγο καλύτερα τον χρόνο.

Έχουμε τον αναμενόμενο καταιγισμό από αιματηρές σκηνές, που επιβάλλεται σε μια ταινία του είδους και ειδικά η τελευταία ώρα επισφραγίζει όσα είδες στο προηγούμενο διάστημα με ικανοποιητικό βαθμό, με βάση την εξέλιξη της.

Το μυστικό με την ταινία Army Of The Dead είναι ότι δεν θέλει να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τα κλισέ του είδους, αλλά να δώσει μια διαφορετική ματιά και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει. Αυτά όσον αφορά στα του είδους της, αλλά στα περαιτέρω κομμάτια της (αξιοποίηση χαρακτήρων, συναίσθημα, σενάριο) ήθελε παραπάνω δουλίτσα.

Για να συνοψίσουμε, η ταινία Army Of The Dead αποτελεί μια ακόμα pure fun προσπάθεια που ναι μεν μπορούσε να πάει (την πλοκή και το είδος) ένα βήμα παραπέρα, αλλά προσφέρει στον θεατή αν μη τι άλλο κάτι με το οποίο θα διασκεδάσει και θα περάσει ωραία τον χρόνο του. Πάρτε ποπ κορν και… ορμήξτε!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  • Dave Bautista
  • Omari Hardwick
  • Hiroyuki Sanada

Army Of The Dead Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen