Κριτική για την ταινία A Million Miles Away

0
403
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

Μια βιογραφική ταινία για τον Jose Hernandez και την πορεία του από εργάτης σε αγρόκτημα μέχρι να γίνει μηχανικός και αστροναύτης. Μια ιστορία επιμονής και θυσίας για να πραγματοποιηθεί ένα φαινομενικά αδύνατο όνειρο.

 

Για τις ταινίες βασισμένες σε αληθινή ιστορία έχουμε αναφέρει ότι κάποιες φορές υπάρχουν τα “υλικά” για μια πολύ καλή ταινία, αλλά τελικά νιώθεις ότι κάτι λείπει για να γίνει μια τέτοια, όπως συμβαίνει και στο A Million Miles Away, που ωστόσο είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Διαθέτει μια στιβαρή σκηνοθεσία, μια αρχικά καλή παρουσίαση του θέματος και μια φοβερή πρωταγωνίστρια, ωστόσο ενώ έχει αργό αλλά στρωτό ρυθμό. Έτσι λοιπόν, δεν καταφέρνει να αποδώσει τα αναμενόμενα και να το φτάσει μέχρι τις δυνατότητες που είχε, με την πολύ μικρή διάρκεια να είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Αυτό κυρίως όσον αφορά την περιγραφή και εξέλιξη της ιστορίας, μιας και πλατειάζει σε μερικά σημεία με μια επιδερμική προσέγγιση, οπότε το σώζει η ερμηνεία του πρωταγωνιστή της, καθώς είναι παραπάνω από αξιοπρεπής ο Michael Pena.

Η υπόθεση προσπαθεί να δώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, ωστόσο σε κομβικά κομμάτια της η ταινία θα έπρεπε να αναλύσει τα δεδομένα αλλά και τους χαρακτήρες, χωρίς να καταλήγει να φλυαρεί, ειδικά σε μερικές συγκεκριμένες καταστάσεις που δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο.

Η ταινία A Million Miles Away έχει μερικά προβλήματα τόσο ως προς την ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη της πλοκής κατά κύριο λόγο. Αλλά παράλληλα το ισορροπεί καθώς διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, αν και θα μπορούσε να αποφύγει την επιδερμική προσέγγιση και διεκπεραίωση μερικών σκηνών.

Πραγματικά έχει μερικά κομβικά αχρείαστα σημεία και καταλήγει ουσιαστικά στο να μην μπορεί να ξεπεράσει παλαιότερες προσπάθειες, οι οποίες το έκαναν πολύ καλύτερα σε αντίστοιχα θέματα. Όμως δεν μπορείς να πεις πως είναι μια ταινία αμελητέα, μιας και αφηγείται ορισμένες φορές υποδειγματικά τα γεγονότα, άσχετα αν μετά “χύνει την καρδάρα”.

Το ενδιαφέρον της είναι δεδομένο και σαφέστατα η παραγωγή είναι πολύ καλή, κι ας λείπει η “ψυχή” και η ταυτότητα της. Αυτό γιατί ήθελε ένα κλικ παραπάνω για να πετύχει κάτι που θα μπορούσε να μείνει ανεξίτηλο στον θεατή, διότι δεν μπορεί να διαχειριστεί όσο θα έπρεπε μερικές καταστάσεις.

Το πρώτο μέρος είναι πολύ δυνατό, με την ταινία να ξεκινάει δείχνοντας ενδιαφέροντα σημεία της αληθινής ιστορίας (μέσα από την ταινία φυσικά), στην συνέχεια ωστόσο είναι που ναι μεν θέλει να φορτσάρει αλλά… σκοντάφτει παράλληλα. Eκεί που πάει να κάνει κάτι, τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν, όμως το τελευταίο ημίωρο είναι εξαιρετικά δυνατό και δίνει έξτρα πόντους.

Γενικά η ταινία A Million Miles Away είναι μια προσπάθεια με παραπάνω δυνατότητες να χτιστεί κάτι δυνατό και επιδραστικό, ωστόσο το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια χαρά ως προς το τι ήθελε να μεταφέρει, αλλά δεν το φτάνει… μέχρι τέλους. Ο Michael Peña όμως είναι πολύ καλός και ανεβάζει επίπεδο την ταινία.

Η ταινία A Million Miles Away παρά τα όποια μειονεκτήματα της δίνει μια ωραία προσπάθεια και γενικότερα ικανοποιεί τον θεατή, δίνοντας του κάτι που θα περάσει καλά και παρόλο που είχε περαιτέρω δυνατότητες μένει μέχρι εκεί χωρίς κάτι παραπάνω.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  • Michael Peña
  • Rosa Salazar
  • Sarayu Blue

A Million Miles Away Trailer

 


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.