Κριτική για την σειρά Tulsa King (Season 1)

0
1146
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 2 Average: 4.5]

Ησειρά εστιάζει στη ζωή του θρυλικού μαφιόζου της Νέας Υόρκης, Dwight Manfredi, ο οποίος έχει μόλις αποφυλακιστεί, ύστερα από μια κάθειρξη 25 χρόνων. Σχεδόν άμεσα, το αφεντικό του τον στέλνει στη Tulsa της Oklahoma, εκεί όπου θα πρέπει να φτιάξει μια νέα συμμορία με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας εγκληματικής αυτοκρατορίας. Αν και ο έμπειρος Manfredi γνωρίζει πως η μαφιόζικη οικογένεια του δε σκέφτεται μόνο το δικό του καλό, σιγά αλλά σταθερά φτιάχνει μια νέα συμμορία που αποτελείται από αταίριαστους χαρακτήρες, που θα τον βοηθήσουν να εκπληρώσει την επιθυμία του αφεντικού του, σε ένα μέρος που για τον ίδιο μοιάζει σαν έναν διαφορετικό πλανήτη.

 

Έχοντας σχηματίσει μια άποψη για την πρώτη σεζόν μετά την ολοκλήρωση της και μάλιστα με το φινάλε να έχει κάποιες ανατροπές και πολλές εξελίξεις, αποκτήσαμε μερικά συμπεράσματα για αυτήν καθώς και για τα θετικά και αρνητικά της. Φυσικά ΧΩΡΙΣ SPOILERS.

Η σειρά Tulsa King είναι δεδομένο ότι προσπαθεί να συνδυάσει την αγωνία και την ένταση με την υπόθεση (ώστε να μην αφήσει κάποιον παραπονεμένο) και μάλιστα έχει αρκετές υποπλοκές και προσπαθεί με επιτυχία να ξεφύγει από τα κλισέ του θέματος. Εντάξει δεν τα καταφέρνει πάντα, αλλά είναι… διαολεμένα ψυχαγωγική.

Η σειρά Tulsa King θέλει να εξηγήσει κάποια πράγματα, με τα 9 επεισόδια να είναι ως επί το πλείστον αγωνιώδη και να προσφέρουν φυσικά ενδιαφέρουσες πτυχές, ενώ το τελευταίο κλείνει όπως αναμενόταν με cliffhanger.

Παράλληλα προσπαθεί να μην αποκαλύψει και πολλά περισσότερα από όσα πρέπει ενώ μετά το δυναμικό μπάσιμο, κάπου κάνει μια κοιλιά σε λίγα ενδιάμεσα επεισόδια, ωστόσο αυτό δεν επιηρεάζει το πολύ καλό σύνολο που υπάρχει καθώς και τα 35-40λεπτα επεισόδια κυλάνε σαν… νεράκι.

H παραγωγή γενικά φροντισμένη και πολλά πράγματα είναι προσεγμένα, με την πλοκή να μην είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά σίγουρα σε κάνει να θες να βάλεις το επόμενο επεισόδιο. Ναι μεν σε κάποια σημεία νιώθεις ότι εκεί που πάει να γίνει κάτι το διαφορετικό να αρχίζει να επαναλαμβάνεται, ωστόσο δεν σε πολυνοιάζει.

Η παρουσία του Sylvester Stallone σίγουρα είναι ταιριαστή και έχει όσες διακυμάνσεις χρειάζονται, ενώ και οι υπόλοιποι ηθοποιοί κρίνονται ως ικανοποιητικοί με αυτή την πρώτη ματιά, με την εξέλιξη της σειράς σε μερικά σημεία τους βοηθάει σε αυτό και σε άλλα όχι.

Πάντως το Τulsa King μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε για την συνέχεια, σε κάθε επεισόδιο νιώθεις ότι έχει προσφέρει καλές στιγμές, μπορεί ενδιάμεσα να χάνει λίγο την μπάλα αλλά σε αποζημιώνει με τα τελευταία εξαιρετικά επεισόδια και ειδικά στο φινάλε έχει μια κάποια αγωνία και ένταση.

Φυσικά τακτική μας είναι να μην αποκαλύψουμε πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν spoilers, για κάποιον που θέλει να δει την σειρά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  • Sylvester Stallone
  • Andrea Savage
  • Garrett Hedlund

Tulsa King Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.