Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Cineramen Rebranded Logo

Φανατικοί του κινηματογράφου με αγάπη για κριτικές, αφιερώματα και πρόσφατες ειδήσεις από το χώρο της μεγάλης και της μικρής οθόνης, αλλά και από τον κόσμο των videogames. 🎥🍿👾

ΑρχικήΚριτικέςΚριτική για την σειρά ντοκιμαντέρ Queen Cleopatra

Κριτική για την σειρά ντοκιμαντέρ Queen Cleopatra

Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 1 Average: 5]
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 1 Average: 5]

[line]

[dropcap]H[/dropcap] τελευταία φαραώ της Αιγύπτου Κλεοπάτρα αγωνίζεται να προστατέψει τον θρόνο, την οικογένεια και την κληρονομιά της. Σειρά ντοκιμαντέρ με αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις.

 

Η θρυλική Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου παρουσιάζεται ως έγχρωμη ξεσηκώνοντας πολλές αντιδράσεις στο νέο ντοκιμαντέρ Queen Cleopatra. Mάλιστα οι κριτικές σε imdb και Rotten Tomatoes είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές και στους θεατές το 1% στο RT, συνιστά την χειρότερη βαθμολογία στην ιστορία. Σας παρουσιάζουμε εικόνες και μια μήνυση στην συνέχεια και μετά την άποψη μας, αν και δεν έχουμε να πούμε και πάρα πολλά για αυτό το έκτρωμα που είδαμε. Και δεν είναι μόνο τα όσα θα διαβάσετε, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής, τα πράγματα είναι τραγικά.

[image type=”none” float=”none” src=”https://cineramen.gr/wp-content/uploads/2023/05/queen-cleopatra-cineramen.jpg” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover”]

[image type=”none” float=”none” src=”https://cineramen.gr/wp-content/uploads/2023/05/queen-cleopatra-cineramen-1.jpg” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover”]

Mάλιστα προέκυψε μια μήνυση από δικηγόρο στην Αίγυπτο, ο οποίος θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει η νομική οδός για όσους έχουν δημιουργήσει αυτό το ντοκιμαντέρ και θεωρεί πως το Netflix είναι συνένοχο με το εν λόγω “έγκλημα”.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτή αναφέρεται πως “Τα περισσότερα από αυτά που εμφανίζει η πλατφόρμα του Netflix δεν συμμορφώνονται με τις ισλαμικές και κοινωνικές αξίες και αρχές, ιδιαίτερα τις Αιγυπτιακές.” Συν τοις άλλοις αναφέρεται πως “προκειμένου να διατηρηθεί η Αιγυπτιακή εθνική και πολιτιστική ταυτότητα σε όλο τον κόσμο, πρέπει να υπάρχει υπερηφάνεια για τα αποτελέσματα αυτού του έργου.”

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το Netflix, με αφορμή την ηθοποιό που θα ερμηνεύσει τον ρόλο της βασίλισσας Κλεοπάτρα σε ντοκιμαντέρ, δίνει η Αίγυπτος μέσα από το υπουργείο Τουρισμού της. Υπενθυμίζεται ότι η όλη υπόθεση προκάλεσε σάλο, όταν και η δημοφιλής πλατφόρμα προβολής ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ παρουσίασε την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου ως μαύρη.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Τουρισμού και Μνημείων μιλά για «πλαστογράφηση της αιγυπτιακής ιστορίας» και για «κατάφωρη ιστορική παρανόηση», παρουσιάζοντας παράλληλα αποδεικτικά στοιχεία για την ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας, η οποία και ήταν μέλος της βασιλείας των Πτολεμαίων.

Όπως δείχνει με ιστορικά στοιχεία ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιολογίας της Αιγύπτου, η Κλεοπάτρα ήταν «ανοιχτόχρωμη και με ελληνικά χαρακτηριστικά. Τα έργα και τα αγάλματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι η καλύτερη απόδειξη των πραγματικών χαρακτηριστικών της και της μακεδονικής καταγωγής της».

Σχετικά με τη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, που θα προβληθεί στις 10 Μαΐου και στην οποία η ηθοποιός που υποδύεται την Κλεοπάτρα έχει αφρικανικά χαρακτηριστικά και σκούρο δέρμα, ο δρ. Μουσταφά Ουαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας, αναφέρει ότι ο η εμφάνιση της ηρωίδας με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι «πλαστογράφηση της αιγυπτιακής ιστορίας και κατάφωρη ιστορική παρανόηση».

Για τον ίδιο οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι θα έπρεπε να αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα, όταν κάνουν τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ και ιστορικές ταινίες που θα παραμείνουν μάρτυρες για τους πολιτισμούς και την ιστορία των εθνών.

Αναφέρεται δε σε πολλά έργα τέχνης και απεικονίσεις σε νομίσματα που επιβεβαιώνουν τα πραγματικά της -ελληνικά- χαρακτηριστικά της βασίλισσας. Ο Ουαζίρι προσθέτει ακόμη ότι παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ και ότι απορρίπτει το περιεχόμενό του.

Η εμφάνιση της αρχαίας βασίλισσας σε αυτό, όπως σημειώνει, έρχεται σε αντίθεση με τα πιο απλά ιστορικά γεγονότα και τα γραπτά ιστορικών, όπως ο Πλούταρχος και ο Δίων Κάσσιος, οι οποίοι κατέγραψαν τα γεγονότα της ρωμαϊκής ιστορίας στην Αίγυπτο και τη βασιλεία της Κλεοπάτρας, η οποία επιβεβαίωσε ότι ήταν ανοιχτόχρωμη και ότι είχε καθαρή μακεδονική καταγωγή.

Η Κλεοπάτρα ήταν Αρχαία Ελληνίδα βασίλισσα και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί νομίζουν. Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, ελληνικής οικογένειας μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Έχοντας τελειώσει όλα τα επεισόδια από την σειρά, σχηματίσαμε μια ολοκληρωμένη γνώμη και πραγματικά δεν είναι καθόλου καλή, μιας και το Queen Cleopatra που όχι απλά ήταν αυτό που περιμέναμε, αλλά ακόμα χειρότερο.

Μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κακοφτιαγμένες αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις, μερικές ξεκάρφωτες σκηνές και πολλά ακόμα μας δίνουν μια παντελώς αδιάφορη σειρά από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, που με το ζόρι καταφέραμε να την ολοκληρώσουμε. Κι ας έχει μόνο 4 επεισόδια.

Γενικά υπάρχει μια… τσαπατσουλιά στο όλο εγχείρημα, υπάρχουν απειροελάχιστες στιγμές που μπορεί να σου μείνουν και όλα αυτά δεν φτάνουν για να μπορούν να δώσουν ένα αξιοπρεπές τελικό αποτέλεσμα, που απέχει πολύ από αυτό που θα ήθελαν οι θεατές.

Γενικά όσο περνάνε τα λεπτά από την αρχή για την σειρά Queen Cleopatra παρατηρεί κάποιος πως όλα γίνονται ρουτινιάρικα και χωρίς καμία διάθεση σεβασμού ή έστω μιας υποτυπώδους αφήγησης των γεγονότων. Σε γενικές γραμμές είναι κάκιστη, σε καμία περίπτωση δεν θα την θυμάσαι με το που τελειώσει (εκτός από τον ντόρο που προκάλεσε) και δεν καταφέρνει να προσφέρει τίποτα στον θεατή.

Τίποτα δεν μπορεί να σώσει την σειρά Queen Cleopatra, η οποία δεν καταφέρνει να κυλήσει ανώδυνα στο σύνολο της, μιας και εκτός από ανούσια και προχειροφτιαγμένη, καταφέρνει στα λίγα επεισόδια να γίνεται επαναλαμβανόμενη και δύσκολα δεν θα βαρεθείς.

Για να το πούμε πιο απλά, μοιάζει από την αρχή της “τραβηγμένη από τα μαλλιά”, καθώς οι σκηνές δείχνουν να είναι μια συρραφή από άσχετα μεταξύ τους κομμάτια, απλά για να μπορέσουν να βγάλουν τα επεισόδια.

Ειλικρινά δεν υπάρχουν πολλά λόγια να περιγράψουν αυτό το ανοσιούργημα και όσο προχωράει η σειρά Queen Cleopatra αναρωτιέσαι αν υπάρχουν και χειρότερα, σε μια από τις χειρότερες τηλεοπτικές προσπάθειες των τελευταίων χρόνων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:

[line]

[accordion id=”my-accordion”] [accordion_item parent_id=”my-accordion” title=”Διάρκεια” open=”false”] [counter num_start=”0″ num_end=”45″ num_prefix=” ” num_suffix=”” num_speed=”5″ num_color=”#9b59b6 “text_above=”Διάρκεια” text_below=”Λεπτά” text_color=”#000000″] [/accordion_item][/accordion]

[accordion id=”my-accordion”] [accordion_item parent_id=”my-accordion” title=”Πρωταγωνιστούν” open=”false”] [icon_list] [icon_list_item type=”check”]
Αντέλ Τζέιμς [/icon_list_item] [icon_list_item type=”check”] Κρεγκ Ράσελ [/icon_list_item] [icon_list_item type=”check”] Τζον Πάρτριτζ [/icon_list_item] [/icon_list] [/accordion_item][/accordion]

[line]

 Queen Cleopatra Trailer [feature_headline type=”left, center, right” level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”youtube-play”]

[line]

[author title=”Cineramen” author_id=””]

[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]

[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]

[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]

[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]

 

Νίκος Δρίβας
Νίκος Δρίβαςhttps://www.cineramen.gr
Δημιουργός και συντάκτης του Cineramen αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ