Κριτική για την σειρά Painkiller

0
599
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

Η σειρά είναι μια μυθοπλαστική προσέγγιση αληθινών γεγονότων, που εξερευνά την απαρχή και τις συνέπειες της κρίσης των οπιοειδών στην Αμερική, δίνοντας έμφαση στις ιστορίες των δραστών, των θυμάτων και όσων αναζήτησαν την αλήθεια και είδαν τη ζωή τους να αλλάζει για πάντα με την ανακάλυψη του OxyContin. Το δράμα αυτό ξεσκεπάζει τα αίτια της επιδημίας των οπιοειδών στην Αμερική, ακολουθώντας τους δράστες, τα θύματα και μια ερευνήτρια που ψάχνει την αλήθεια.

 

Έχοντας σχηματίσει μια άποψη για την σειρά μετά την ολοκλήρωση της και μάλιστα με το φινάλε να έχει ανατροπές και πολλές εξελίξεις, αποκτήσαμε μερικά συμπεράσματα για αυτήν καθώς και για τα θετικά και αρνητικά της. Φυσικά ΧΩΡΙΣ SPOILERS.

Η σειρά Painkiller είναι δεδομένο ότι προσπαθεί να συνδυάσει την αγωνία και την ένταση με την υπόθεση (μέσα από αρκετές δυνατές σκηνές) και μάλιστα έχει αρκετές πιο μικρές πλοκές μέσα στην κεντρική, την ώρα που προσπαθεί να ξεφύγει από τα κλισέ του θέματος.

Όπως είναι λογικό και επειδή μιλάμε για την σειρά Painkiller που έχει ήδη ανανεωθεί και θέλει να εξηγήσει κάποια πράγματα, με τα 6 επεισόδια να είναι ως επί το πλείστον αγωνιώδη και να προσφέρουν φυσικά ενδιαφέρουσες πτυχές, σε ένα θέμα που σίγουρα θα μπορούσε να ξεφύγει.

Παράλληλα προσπαθεί να μην αποκαλύψει και πολλά περισσότερα από όσα πρέπει στην αληθινή ιστορία και τους μυθοπλαστικούς χαρακτήρες (κάθε επεισόδιο ξεκινάει με την αφήγηση των συγγενών για ένα πραγματικό πρόσωπο που έχασε την ζωή του). Μετά το δυναμικό μπάσιμο, κάπου κάνει μια κοιλιά σε λίγα σημεία από τα επεισόδια, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει το πολύ καλό σύνολο που υπάρχει.

Έχει μπόλικες ενδιαφέρουσες πτυχές, με σημαντικές αναλύσεις στις εκάστοτε σκηνές, αλλά και κάποια σημεία ειδικά που ήθελαν περαιτέρω ανάπτυξη, ωστόσο η δυναμική σκηνοθεσία και η δυναμική των επεισοδίων καταφέρνουν να τα ισοσταθμίσουν.

H παραγωγή γενικά φροντισμένη και πολλά πράγματα είναι προσεγμένα, με την πλοκή να καλύπτει όσο γίνεται αρκετά κομμάτια. Ναι μεν σε κάποια σημεία νιώθεις ότι εκεί που πάει να γίνει κάτι το διαφορετικό αρχίζει να επαναλαμβάνεται, ωστόσο γρήγορα τα πράγματα επανέρχονται.

Η παρουσία των βασικών ηθοποιών σίγουρα είναι ταιριαστή και το Painkiller μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε για την συνέχεια, μιας σε κάθε επεισόδιο νιώθεις ότι έχει προσφέρει δυνατές στιγμές. Μπορεί ενδιάμεσα σε μερικά σημεία να χάνει λίγο την μπάλα αλλά σε αποζημιώνει με τα τελευταία δυο επεισόδια, δίνοντας σε μεγάλο βαθμό αυτό που περιμένουμε.

Δίνει κάτι πολύ στιβαρό που είναι δεδομένο ότι σε κάποια σημεία θα σοκάρει με την ωμότητα των καταστάσεων και είναι εντυπωσιακό το πόσο έχουν μπει στο πετσί του ρόλου οι ηθοποιοί. Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις η σειρά θα μπορούσε να αποφύγει καποιες μικρές ευκολίες, ωστόσο είναι ενδιαφέρουσα σε άλλα σημεία και αυτά τα βάζεις στην άκρη.

Είναι πολύ δύσκολο να γράψει κανείς κριτική για τέτοια σειρά, χωρίς να αποκαλύψεις λεπτομέρειες για αυτήν (ασχέτως αν αρκετά γεγονότα είναι ψιλογνωστά), διότι πραγματικά αξίζει να την δείτε, αν και αφήνει μερικά κομμάτια κενά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0
Λεπτά
 
  • Matthew Broderick
  •  Uzo Aduba
  • Taylor Kitsch

Painkiller Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen