Διάρκεια: 127′
Πρωταγωνιστούν: Άστον Κούτσερ, Τζος Γκαντ, Τζ. Κ. Σάιμονς, Ντέρμοντ Μαλρόνεϊ, Τζέιμς Γουντς
Η συγκλονιστική ιστορία του Στιβ Τζομπς, του αυθεντικού οραματιστή που κατάφερε να μεγαλουργήσει ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Η επική διαδρομή και η ταραχώδης ζωή του Τζομπς που σημάδεψε και άλλαξε την πορεία της τεχνολογίας – αλλά και του κόσμου – για πάντα.
BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2 / 5
Aναμφίβολα μια ταινία με την ιστορία του Steve Jobs και την επιρροή του στην σύγχρονη τεχνολογία δεν μπορεί να αφήσει μεγάλο μέρος θεατών αδιάφορο, είτε του αρέσει η Apple και η δουλειά του Jobs, είτε όχι. Ήταν αναμενόμενο μετά τον θάνατο του Jobs και την αυτοβιογραφία του, ότι δεν θα αργούσε να γυριστεί μια ταινία με αυτή την θεματολογία.
Όταν ακούστηκε ότι τον κεντρικό ρόλο θα τον έχει ο Άστον Κούτσερ, η αλήθεια είναι ότι πολλοί “πάγωσαν”. Και δικαιολογημένα δηλαδή γιατί ο προηγούμενος πιο απαιτητικός ρόλος του Κούτσερ ήταν στο κάκιστο Butterfy Effect, άντε και στο άγνωστο εδώ πέρα (πέρασε και δεν ακούμπησε) Spread. Όμως, πολλές φορές δεν πρέπει να βιαζόμαστε να καταδικάσουμε κάποιον ηθοποιό και έτσι ο Κούτσερ μας διαψεύδει και δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία, ειδικά σε σχέση με την μέχρι τώρα παρουσία του.
Δυστυχως, ενώ ο Joshua Michael Stern (Swing Vote) έχει πολύ υλικό να διαχειριστεί δεν τα καταφέρνει και η απειρία του τον οδηγεί σε μια ταινία περιορισμένων δυνατοτήτων και τηλεοπτικής αισθητικής. Ενθυμούμενοι μάλιστα και το εξαιρετικό Social Network όπου ο Φίντσερ είχε αποδώσει εξαιρετικά τον Zuckenberg και το Facebok με τρομερή σκηνοθεσία, σε αντίθεση με το Jobs που θυμίζει περισσότερο τηλεταινία και απολύτως καμία σχέση με αυτήν. Ο Stern ενώ ξεκινάει με μια πολύ καλή εναρκτήρια σκηνή και ένα πρώτο μισάωρο το οποίο δείχνει εντός θέματος, ειδικότερα στο δεύτερο μισό δείχνει σαν να θέλει να ξεπετάξει την ιστορία του Jobs και η σκηνοθεσία του δεν βοηθάει σε πολλά σημεία την εξέλιξη της ταινίας. Ειδικά την περίοδο μετά την απόλυση του από την Apple την εξαντλεί πολύ γρήγορα και συν τοις άλλοις δεν συνδεει καθόλου την αρχική σκηνή με την υπόλοιπη ταινία, όπως επίσης δεν μας αναφέρει καθόλου για τα πιο προσφατα επιτευγματα του Jobs. Γενικά είναι ημιτελής η προσπάθεια που έγινε, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν λές την ταινία βαρετή ή ότι δεν βλέπεται. Απλά όσοι περιμένουν πολλά και έχουν υψηλές προσδοκίες θα πρέπει να περιοριστεί σε μια ταινία όχι τόσο υψηλών δυνατοτήτων. Βλέπεται απλά εγκυκλοπαιδικά και περνάει κάπως η ώρα και σίγουρα θα μπορούσε να κάπως μικρότερη αποφεύγοντας κάποια περιττά σημεία. Για τον Κούτσερ τα είπαμε είναι πολύ καλός για τα δεδομένα του από την παρουσία του μέχρι και το περπάτημα του, το οποίο είναι καρμπόν, βέβαια η ταινία έχει αρκετά προβληματάκια για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε μόνο με αυτήν.
Υπό προυποθέσεις η ερμηνεία του θα μπορούσε να τον οδηγήσει ακόμα και σε Όσκαρ, μιας και μιλάμε για ένα πολύ πιασάρικο θέμα, αλλά είναι πολύ δύσκολο βάση των μέχρι τώρα προβλέψεων. Πάντως αποδεικνύεται ότι με σωστή καθοδήγηση και προσπάθεια όλοι στο Χόλιγουντ μπορούν να έχουν την ερμηνεία της καριέρας τους. Μακάρι να μπορούσε και η ταινία να είναι και πιο κατατοπιστική και περισσότερο δουλεμένη, για να έχουμε όλο το πακέτο.
Share