Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Cineramen Rebranded Logo

Φανατικοί του κινηματογράφου με αγάπη για κριτικές, αφιερώματα και πρόσφατες ειδήσεις από το χώρο της μεγάλης και της μικρής οθόνης, αλλά και από τον κόσμο των videogames. 🎥🍿👾

ΑρχικήΕιδήσειςΟι νέες ταινίες της εβδομάδας (30/4 - 6/5/2015)

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (30/4 – 6/5/2015)

Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

[line]

[dropcap]Τ[/dropcap]ην προηγούμενη βδομάδα είχαμε καταιγισμό νέων ταινιών με 10 ταινίες να κάνουν την εμφάνιση τους στις αίθουσες. Αυτή την βδομάδα τα πράγματα είναι πολύ πιο… ήρεμα, καθότι έχουμε τις μισές, αν και την παράσταση κλέβουν ξεκάθαρα οι νέοι Avengers.

Στις νέες ταινίες της εβδομάδας, ωστόσο υπάρχουν ταινίες που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των θεατών,σε mainstream και πιο “ιδιαίτερο” κινηματογράφο. Πάμε να τις δούμε πιο αναλυτικά.

(Τις ταινίες της προηγούμενης εβδομάδας μπορείτε να τις βρείτε εδώ: https://www.cineramen.gr/i-nees-tenies-tis-evdomadas-234-2942015/)

  • Avengers: Age Of Ultron

– Διάρκεια: 141′

– Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr, Chris Evans, Chris Hemsworth, κ.α.

– Είδος: Περιπέτεια

– Υπόθεση: Με τη S.H.I.E.L.D. καταστραμμένη, οι Εκδικητές χρειάζονται ένα διάλειμμα από τη δράση. Ο Τόνι Σταρκ κατασκευάζει τον Ούλτρον, ένα αυτο-αναπτυσσόμενο πλάσμα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο σκοπός είναι να υπερασπίζεται τους Εκδικητές. Όμως, η νοημοσύνη του Ούλτρον αποφασίζει ότι οι άνθρωποι είναι η μεγάλη απειλή και ετοιμάζεται να τους αφανίσει από τη Γη.

– Αναλυτικά για την ταινία, μπορείτε να δείτε: https://www.cineramen.gr/kritiki-gia-to-avengers-age-of-ultron/

  • Γυναίκα Από Χρυσό

– Διάρκεια: 109′

– Πρωταγωνιστούν: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Bruhl, κ.α.

– Είδος: Κοινωνική

– Υπόθεση: Εξήντα χρόνια μετά την απόδραση της από τη Βιέννη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μία ηλικιωμένη Εβραία γυναίκα, η Μαρία Άλτμαν, ξεκινά την προσπάθειά της να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που κλάπηκαν από τους Ναζί, μεταξύ των οποίων ο διάσημος πίνακας του Κλιμτ, «Portrait of Adele Bloch-Bauer I». Μαζί με τον άπειρο αλλά τολμηρό νεαρό της δικηγόρο, αρχίζει μια μεγάλη μάχη που τους φέρνει στην καρδιά του αυστριακού καθεστώτος και το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α., και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν. Η προσωπική της μάχη θα διορθώσει ένα άδικο που έστεκε για δεκαετίες και θα αποδείξει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεκτίμητη.

– Αναλυτικά για την ταινία, μπορείτε να δείτε: https://www.cineramen.gr/i-helen-mirren-ine-mia-gineka-apo-chriso/

  • Mommy

– Διάρκεια: 134′

– Πρωταγωνιστούν: Αν Ντορβάλ, Σουζάν Κλεμάν, Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν, κ.α.

– Είδος: Κοινωνική

– Υπόθεση: Μια δυναμική χήρα αναγκάζεται να επωμιστεί μόνη της όλο το βάρος της ευθύνης του ταραχοποιού, υπερκινητικού και συχνά βίαιου 15χρονου γιου της. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ζώντας κάτω από την ίδια στέγη και παλεύοντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές προκλήσεις και στις απρόβλεπτες ανάγκες του σπιτικού τους, που δοκιμάζουν διαρκώς τη σχέση τους, η Κάιλα, η παράξενη νεοφερμένη γειτόνισσα από το απέναντι σπίτι, προσφέρει καλοπροαίρετα τη βοήθειά της. Καθώς η παρουσία της στη ζωή τους γίνεται ολοένα και πιο έντονη, σταδιακά οι τρεις τους μοιάζουν να βρίσκουν μια νέα αίσθηση ισορροπίας, και μαζί ανακτούν τις ελπίδες τους για το μέλλον.

[line]

  • 1001 Γραμμάρια

– Διάρκεια: 93′

– Πρωταγωνιστούν: Αν Νταλ Τορπ, Λοράν Στοκέρ, Περ Κρίστιαν Έλεφσεν, κ.α.

– Είδος: Δράμα

– Υπόθεση: Πολλοί μπορεί να μη το γνωρίζουν, αλλά σε κάθε χώρα φυλάσσεται κάτω από ειδικές συνθήκες ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του, ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους. Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την ευκαιρία για αγάπη και μια διαφορετική στάσης ζωής.

[line]

  • Araya

– Διάρκεια: 90′

– Είδος: Ντοκιμαντέρ

– Υπόθεση: 24 ώρες στη ζωή των εργατών σε μια  από τις πιο στέρφες περιοχές του κόσμου, όπου οι άνθρωποι από το 1500 βασίζονταν αποκλειστικά σε αυτά που τους έδινε η θάλασσα: αλάτι και ψάρια. 24 ώρες που διήρκησαν 450 χρόνια. 24 επαναλαμβανόμενες  ώρες από τη ζωή των κατοίκων της Araya. Η ζωή των Salineros πριν την έλευση της βιομηχανικής επανάστασης.

[line]

[author title=”Cineramen” author_id=””]

[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]

[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]

[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]

[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]

 

Νίκος Δρίβας
Νίκος Δρίβαςhttps://www.cineramen.gr
Δημιουργός και συντάκτης του Cineramen αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ