H ιστορική αλλαγή στην τοποθεσία των φετινών Oscar

0
181
Βαθμολόγησε το άρθρο

Aν υπάρχει κάποιο γεγονός που κλέβει την παράσταση κάθε χρόνο, τότε αυτό δεν είναι άλλο από τα Oscar και η επόμενη τελετή έχει ως ημερομηνία τις 25 Απριλίου, ενώ οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου.

 

Λόγω της πανδημίας φυσικά όλα θα είναι διαφορετικά φέτος και ένα από αυτά που θα αλλάξουν για πρώτη φορά είναι και η τοποθεσία των Oscar. Με το Dolby Theater να μην πληροί τις προδιαγραφές, το Union Station, που αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Αμερική και βρίσκεται στο Los Angeles, θα έχει καίριο ρόλο.

Σύμφωνα με το Deadline εκεί θα γίνει το βασικό κομμάτι της τελετής όπου θα φιλοξενηθούν αρκετά άτομα και μετά αρκετοί από αυτούς θα διασπαστούν και σε άλλα μέρη όπως Νέα Υόρκη και Λονδίνο, αλλά χωρίς να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα. Η παραγωγή θα αποτελείται από τους Steven Soderbergh, Stacey Sher, Jesse Collins.

Πριν λίγο καιρό είχαμε μια σημαντική αλλαγή που ανακοινώθηκε είναι πως από την ερχόμενη 93η τελετη οι υποψήφιες ταινίες για Best Picture θα είναι 10, μετά από πολλά χρόνια στα οποία ο αριθμός δεν ήταν καθόλου σταθερός.

Παράλληλα, ενώ μέχρι την προηγούμενη τελετή ίσχυε το ότι κάθε υποψήφια ταινία έπρεπε να προβληθεί έστω για μια βδομάδα σε κινηματογραφική αίθουσα, στην 93η τελετή θα μπορούν να προβάλλονται και ταινίες που προβλήθηκαν σε streaming πλατφόρμες. Αυτό γιατί η προβολή τους αναβλήθηκε φυσικά λόγω των γεγονότων της πανδημίας. Επίσης οι κατηγορίες ήχου, δηλαδή ηχητικό μοντάζ και μιξάζ, μετατρέπονται σε μια με ονομασία “Oscar Ήχου”. Έτσι οι κατηγορίες βράβευσης πάνε από 24 σε 23. Τέλος για το βραβείο “πρωτότυπη μουσική επένδυση” δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά original αλλά 60%.

Τώρα οι νέες αλλαγές, αφορούν την διαφορετικότητα και γενικότερα την αποφυγή μεροληψίας προς ή κατά μιας ομάδας ανθρώπων. Συνεπώς υπάρχουν νέοι κανόνες αντιπροσώπευσης και συμπερίληψης για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

STANDARD A: ON-SCREEN REPRESENTATION, THEMES AND NARRATIVES

  • Τουλάχιστον ένας ηθοποιός σε βασικό ρόλο πρέπει να ανήκει σε μία άλλη φυλή ή εθνικότητα.
  • Η ιστορία πρέπει να επικεντρώνεται σε μία από τις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες: γυναίκες, άτομα LGBTQ+, ατόμων άλλης φυλής ή εθνικότητας και ανθρώπων με αναπηρία.
  • Τουλάχιστον το 30% του cast πρέπει να είναι ηθοποιοί από τουλάχιστον δύο από αυτές τις τέσσερις υπο-εκπροσωπούμενες κατηγορίες.

STANDARD B: CREATIVE LEADERSHIP AND PROJECT TEAM

  • Τουλάχιστον δύο επικεφαλής τμημάτων — όπως σκηνοθέτης, κινηματογράφος ή συνθέτης — πρέπει να είναι γυναίκες, LGBTQ+, άτομα με ειδικές ανάγκες ή να ανήκουν σε μία υπο-εκπροσωπούμενη φυλετική ή εθνική ομάδα.
  • Τουλάχιστον έξι άλλα μέλη του πληρώματος πρέπει να προέρχονται από μια υπο-εκπροσωπούμενη φυλετική ή εθνική ομάδα.
  • Τουλάχιστον το 30% του πληρώματος της ταινίας πρέπει να προέρχεται από τις τέσσερις υπο-εκπροσωπούμενες ομάδες, οι οποίες αναφέρθηκαν προηγουμένως.

STANDARD C: INDUSTRY ACCESS AND OPPORTUNITIES

  • Η εταιρεία διανομής ή χρηματοδότησης της ταινίας πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο ασκούμενους από μια υπο-εκπροσωπούμενη ομάδα.
  • Η εταιρεία παραγωγής, διανομής ή χρηματοδότησης της ταινίας πρέπει να προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης ή εργασίας σε άτομα από αυτές τις υπο-εκπροσωπούμενες ομάδες.

– Για να μην χάνετε τίποτα που έχει να κάνει με ταινίες και σειρές, ακολουθήστε μας και εδώ

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.