Χωρίς αμφιβολία αυτή η έκτη σεζόν ήταν με διαφορά η πιο πολυσυζητημένη, αλλά και μια από τις πιο εντυπωσιακές του Walking Dead σε πολλά επίπεδα. Η ολοκληρωμένη κριτική θα γίνει στο τέλος της φυσικά, ωστόσο ας δούμε τι εντυπώσεις άφησε αυτό το πρώτο μισό.
Είναι φανερό ότι από την προηγούμενη πέμπτη σεζόν, το Walking Dead έχει αρχίσει να… πατάει γκάζι, αρχίζοντας και μπαίνοντας σε άλλο επίπεδο και προσπαθώντας να γίνει πιο δυναμική και ίσως λιγότερο υποτονική (προσοχή, όχι κακή) από τις δυο που προηγήθηκαν αυτών.
Έτσι λοιπόν, χτίζοντας πάνω σε συγκεκριμένους χαρακτήρες και ενισχύοντας δράση και ανατροπές, κατάφερε σε κάθε επεισόδιο να έχει και από μια έκπληξη, αλλά και δυνατές συγκινήσεις ισορροπώντας μεταξύ δράσης και στόρι με αρκετά εύστοχο τρόπο.
Σίγουρα τα κενά δεν έλειψαν σε 2-3 επεισόδια και η μεγάλη ανατροπή της σεζόν (όλοι ξέρετε σε τι αναφερόμαστε, αλλά ας μην το προδώσουμε σε όσους δεν το έχουν δει) αποδείχθηκε λίγο “φούσκα”, μιας και όλοι ξέραμε τι θα επακολουθούσε.
Η (μισή) έκτη σεζόν του Walking Dead μπορούμε να πούμε ότι εξελίσσεται πολύ καλά, με αρκετές “απώλειες” όπως αναμενόταν και με τα τελευταία επεισόδια να χτίζουν σίγουρα μια αγωνία και σκηνές γεμάτες ένταση, για αυτό που θα ακολουθήσει στην συνέχεια, με τους νέους χαρακτήρες που θα δούμε.
Η πέμπτη σεζόν είχε βάλει αρκετά ψηλά τον πήχη, ωστόσο αυτή η έκτη μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά μεστή και ενδιαφέρουσα, προσπαθώντας μεν να χωρέσει πολλά πράγματα (για αυτό σε 2-3 επεισόδια… ψιλοκλάταρε), αλλά σε καμία περίπτωση δεν σε έκανε να χάσεις το ενδιαφέρον σου.
Σίγουρα ο χαρακτήρας του Glenn μονοπώλησε το ενδιαφέρον από ένα σημείο και μετά για συγκεκριμένο σκοπό, ωστόσο υπήρχαν οι δυο σταθερές (Rick Grimes και Daryl Nixon), αλλά και μερικοί χαρακτήρες που εμφανίστηκαν από το πουθενά.
Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο η σεζόν σταματάει πάνω στο καλύτερο μιας και οι ήρωες ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες, μετά και το μακελειό του φινάλε, σε ένα αριστοτεχνικά εκτελεσμένο επεισόδιο, το οποίο πραγματικά είχε αρκετή αγωνία.
Κάτι μας λέει ότι το δεύτερο μισό θα είναι ότι καλύτερο έχουμε δει γενικότερα στο Walking Dead και το περιμένουμε πως και πως (14 Φεβρουαρίου η πρεμιέρα), ωστόσο για το πρώτο μισό είχαμε μια εξαιρετική σκηνοθεσία, η οποία κατεύθυνε μαεστρικά τους χαρακτήρες και φυσικά αρκετές ανατροπές.
Αν δεν το έχετε κάνει (το λέω από προσωπική εμπειρία, γιατί είχα να την δω πολύ καιρό)… καταναλώστε άφοβα το πρώτο μισό της έκτης σεζόν, που είναι ακριβώς ότι θέλουμε σε μια σειρά. Όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον σενάριο, άφθονη δράση και τις απαραίτητες ανατροπές, μερικές εκ των οποίων είναι ακόμα και σοκαριστικές. Ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ πλέον.
– Ακόμα δείτε σχετικά θέματα:
Share