Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

0
1334
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 0 Average: 0]

Μια ακόμα μεγάλη απώλεια για το χώρο της υποκριτικής, μιας και η εξαιρετική ηθοποιός Άννυ Πασπάτη έφυγε από την ζωή, όπως ενημέρωσε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας. Πέθανε την Πέμπτη και Παρασκευή έγινε η κηδεία της από το κοιμητήριο Ζωγραφου.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία “Αγάπησα και πόνεσα” στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλου. Επίσης πολύ σημαντικές ταινίες ήταν και τα «Αμφιβολίες», «Σκλάβοι της Μοίρας», «Σχολή για Σωφερίνες», «Χάϊδω», «Με πόνο και δάκρυα», «Εν ονόματι του νόμου», «Αδέξιος Εραστής» κ.α.

Η πρώτη επαφή με τον κόσμο της τηλεόρασης θα έρθει το 1973 με την συμμετοχή της στην σειρά του Νίκου Κουτελιδάκη «Ανήσυχα Νιάτα» μαζί με τους Λυκούργο Καλλέργη, Ελένη Ερήμου, Δάνη Κατρανίδη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ‘Αννα Αδριανού κ.α.

Ο «Μεθοριακός Σταθμός» ήταν η μεγαλύτερη της τηλεοπτική επιτυχία, ενώ συνέχισε και με τα «Χαμένος Παράδεισος», «Το Ταξίδι», η «Καταδίωξη», «Οι κληρονόμοι», «Γιάννης και Μαρία» και πριν κάμποσα χρόνια με το «Απαγορευμένη Αγάπη».

Είχε και μεγάλη δραστηριότητα στο θέατρο όπου συνεργάστηκε τόσο με το Εθνικό Θέατρο όσο και με ελεύθερους θιάσους. Από το 1965 έως το 1994 έλαβε μέρος σε 78 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Φιλμογραφία

Αδέξιος εραστής (1985)[Άννα]

Τα πρόσωπα του Θεού (1985)[Μαρκέλλα Ροδίτη]

Χωρίς μάρτυρες (1983)[Παυλίνα Αποστόλου]

Τελευταίος διάλογος (1982)

Ανατολική περιφέρεια (1979)

Εν ονόματι του νόμου (1970)[Μις Λιάσκα]

Ένα αστείο κορίτσι (1970)

Ο Νταβέλης (1969)

Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε(1968)[Αφροδίτη Παντελίδη]

Χαϊδω (1967)[Χάίδω]

Σκλάβοι της μοίρας (1966)

Με πόνο και με δάκρυα (1965)

Αμφιβολίες (1964)

Σχολή για σωφερίνες (1964)

Αγάπησα και πόνεσα (1963)

 

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Share

Δείτε ακόμα στο Cineramen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.