Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
Cineramen Rebranded Logo

Φανατικοί του κινηματογράφου με αγάπη για κριτικές, αφιερώματα και πρόσφατες ειδήσεις από το χώρο της μεγάλης και της μικρής οθόνης, αλλά και από τον κόσμο των videogames. 🎥🍿👾

ΑρχικήΕιδήσειςΔεν έρχονται καλά νέα από το Netflix

Δεν έρχονται καλά νέα από το Netflix

Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 31 Average: 3.1]
Βαθμολόγησε το άρθρο
[Total: 31 Average: 3.1]

[line]

[dropcap]T[/dropcap]ο Netflix δε μας τα λέει και πολύ καλά τελευταία, μιας και μετά το τέλος στο μοίρασμα κωδικών (περισσότερα θα διαβάσετε παρακάτω), καταργεί πλέον στο εξωτερικό (για αρχή) το βασικό πακέτο. Έτσι πλέον σε Καναδά, Αγγλία και Αμερική έχουν 3 επιλογές.

 

Το φθηνό πακέτο των 8 ευρώ στην χώρα μας (που είναι ακόμα διαθέσιμο) καταργείται προς το παρόν για το εξωτερικό και πλέον υπάρχουν τα εξής 3: Basic with Ads (με διαφημίσεις), Standard (1080P ανάλυση σε ταινίες και σειρές) και Premium (4K ανάλυση). Στην Ελλ΄δα οι τιμές έχουν ως εξής: Βasic πακέτο στα 7.99 ευρώ, Standard/Τυπικό στα 10.99 ευρώ και Premium/Πλήρες στα 13.99 ευρώ.

Από κει και πέρα, εδώ και καιρό είχαμε αναφέρει πως έρχεται και μια ακόμα κίνηση που δεν θα αρέσει σε πολλούς. Η πλατφόρμα ανέφερε πως δεν θα επιτρέπει να υπάρχουν κοινοί λογαριασμοί σε διαφορετικά σπίτια.

Είχαμε αναφέρει πως το Netflix υπολογίζει ότι περίπου 100 εκατομμύρια νοικοκυριά παραβιάζουν τους κανόνες της υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας δανεικούς κωδικούς, δηλαδή περίπου λιγότεροι από τους μισούς, καθώς ο συνολικός αριθμός συνδρομητών ανέρχεται στα 231 εκατομμύρια.

Πλέον όσοι μοιράζονται τον λογαριασμό, αλλά δεν βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, θα χρειαστεί να πληρώνουν ένα έξτρα ποσό, το οποίο θα ανακοινώσουν κάποια στιγμή στο μέλλον και για τις υπόλοιπες χώρες. Προς το παρόν το Netflix δήλωσε πως είναι ικανοποιημένο από τα όσα έχουν γίνει στον Καναδά, εκεί οπού οι χρήστες μπορούσαν να πληρώνουν ακριβότερη συνδρομή για να έχουν επιπλέον άτομα στο πακέτο τους.

Συγκεκριμένα, το κόστος ανερχόταν σε 8 δολάρια Καναδά (5.44 ευρώ) επιπλέον κάθε μήνα για ένα άτομο ή 16 δολάρια Καναδά (10.88 ευρώ) επιπλέον το μήνα για δύο έξτρα άτομα. Μόνο οι συνδρομητές των Standard και Premium πακέτων μπορούσαν να προσθέσουν αυτά τα δύο επιπλέον άτομα επι πληρωμή. Εκτός του Καναδά, μόνο σε Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία έχει γίνει αυτό, ωστόσο εξαπλώνεται τους επόμενους μήνες και σε υπόλοιπες χώρες.

Πλέον υπάρχουν νεότερα, καθώς υπάρχει μια έξτρα χρέωση της τάξης των £4.99 λιρών για κάθε νέο μέλος ή για κάθε δύο μέλη εφόσον ο κύριος λογαριασμός είναι εγγεγραμμένος στο Premium πακέτο των €13.99/μήνα. Στις ΗΠΑ η επιπλέον χρέωση αντιστοιχα είναι στα $7.99/μήνα. Τα φθηνότερα συνδρομητικά πακέτα των Basic και Standard δεν προσφέρουν την επιλογή προσθήκης επιπλέον λογαριασμού.

Λέγεται πως το Netflix θα ζητά από τις διάφορες συσκευές των χρηστών να συνδέονται τακτικά στο τοπικό Wi-Fi του σπιτιού του χρήστη που πληρώνει τη συνδρομή και να βλέπουν κάτι. Εναλλακτικά, η πρόσβαση στην υπηρεσία θα μπλοκάρεται.

Για να συνεχίσει να βλέπει κάποιος από μια συσκευή θα χρειάζεται τουλάχιστον μια φορά ανά 31 ημέρες να συνδέεται στο Wi-Fi δίκτυο την κεντρικής τοποθεσίας του λογαριασμού και με κάποιες διαδικασίες θα πιστοποιείται αν ισχύει αυτό.

Αν κάποια συσκευή χάσει το παράθυρο επιβεβαίωσης των 31 ημερών θα κλειδώνεται και έπειτα θα απαιτείται η λήψη ενός κωδικού 4 ψηφίων από τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού, ωστόσο δεν έχει γίνει ακριβής η διαδικασία πιστοποίησης.

Δεν υπάρχει επίσημα κάτι παραπάνω, αλλά λέγεται πως θα έρθει και στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ούτε η τιμή έχει γίνει γνωστή αλλά με βάση τις πιο κοντινές χώρες προς την δική μας (Ισπανία και Πορτογαλλία), η τιμή θα είναι 4-6 ευρώ ανά χρήστη.

Πάντως ο Netflix ανακοίνωσε αύξηση των συνδρομητών του στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, έχοντας φτάσει πλέον τα 231,5 εκατομμύρια παγκοσμίως με τα προγράμματα των κωδικών και εκείνα των διαφημίσεων να δίνουν έξτρα άτομα, ενώ αναμένονται και στην χώρα μας.

Έχει ξεκαθαριστεί πως το Netflix θα επιτρέψει στους συνδρομητές να μεταφέρουν τις πληροφορίες των προφίλ τους, δηλαδή το ιστορικό παρακολούθησης και τις προσωπικές προτάσεις, σε κάποιον άλλον λογαριασμό και μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει όλο αυτό.

[author title=”Cineramen” author_id=””]

[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]

[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]

[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]

[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]

[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]

 

Νίκος Δρίβας
Νίκος Δρίβαςhttps://www.cineramen.gr
Δημιουργός και συντάκτης του Cineramen αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ