Διάρκεια: 112′
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Εύα Γκριν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μπέλα Χίθκοουτ, κ.α.
Το 1752, το ζεύγος Collins παίρνει το γιο τους, Barnabas και κινούν για ένα νέο ξεκίνημα στην Αμερική. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο νεαρός πλέον Barnabas (Johnny Depp) έχει τα πάντα: είναι ο απόλυτος άρχοντας της πόλης του Collinwood και ένας μανιώδης playboy. Μόνο που κάνει το μοιραίο λάθος να πληγώσει την καρδιά της Angelique Bouchard (Eva Green), η οποία αφού τον μεταμορφώσει σε βρικόλακα τον θάβει ζωντανό. Δύο αιώνες μετά, ο Barnabas ξεθάβεται κατά λάθος για να βρεθεί στον ολότελα διαφορετικό κόσμο του 1972. Επιστρέφοντας στο Collinwood θα βρει την περιουσία του ρημαγμένη και τους δυσλειτουργικούς απογόνους του να κρύβουν τα δικά τους σκοτεινά μυστικά.
Όποιος έχει δεί έστω και μια ταινία του Τιμ Μπάρτον (φαντάζομαι ελάχιστοί είναι αυτοί που δεν έχουν επαφή με τις ταινίες του γνωστού σκηνοθέτη) ξέρουν τι πρόκειται να συναντήσουν στο Dark Shadows. Αν και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πιο ανάλαφρη ταινία, τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της. Μετά τα μέτρια Sweeney Todd και Alice in Wonderland, ο διάσημος σκηνοθέτης ξαναβρίσκει την φόρμα του και επανέρχεται με μια διασκεδαστική ταινία. Ο Μπάρτον εκμετελλευόμενος την “τρελή” εποχή των 70’s βάζει στην ταινία πολλές σινεφιλικές και pop αναφορές, χαρίζοντας πολλά ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα, ειδικά και σε μια cameo-έκπληξη. Υπάρχει σταθερός ρυθμός και γενικά η ώρα περνάει πολύ ευχάριστα, ωστόσο το αμήχανο και υπερβολικό φινάλε “τρενάρει” τις προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Το κωμικό timing “δένει” με την όλη ιστορία και έτσι η ταινία είναι με εξαίρεση ελαχίστων σημείων αρκετά ανάλαφρη και ευχάριστη. Πρωταγωνιστεί για 8η φορά σε ταινία του, ο Τζόνι Ντέπ, ο οποίος είναι πολύ καλός στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπαρνάμπας Κόλινς και παίζει με “αυτόματο πιλότο” και κατέχει μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής επιτυχίας της ταινίας. Η Μισέλ Φαϊφέρ είναι επίσης εξαιρετική και εντυπωσιακά όμορφη παρά την μεγάλη ηλικία της, όπως λαμπερή είναι και η Εύα Γκρίν. Φόρος τιμής στην ομώνυμη σειρά, αλλά και στα 70’s το Dark Shadows είναι μια διασκεδαστική ταινία που θα αποζημιώσει όποιον την επιλέξει αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ, απευθύνεται κυρίως στον ενημερωμένο θεατή ο όποιος ξέρει τι πάει να δεί.
την περιμενα πολυ χειροτερη λογω της κατηφορας του παρτον και του ντεπ,παρολαυτα την ειδα ευχαριστα,και παλι ομως,το πιο ενδιαφερον της ταινιας ηταν η 70λα.
ο αυτοματος πιλοτος του τζονι ειναι ο ιδιος σε ολους τους ρολους μετα τον πειρατη.
δεν ξερω που το εχουν χασει αυτοι οι δυο αλλα δεν βλεπω να το βρισκουν.