[line]
[dropcap]Έ[/dropcap]χουμε συνηθίσει να ακούμε για τρομερά ποσά στο Χόλιγουντ και αμοιβές που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί ηθοποιοί σε γνωστούς ρόλους που έκαναν μεγάλη επιτυχία (μερικοί από αυτούς απέφεραν και υποψηφιότητα για Οscar) και αποδείχθηκαν εξαιρετικά… χαμηλόμισθοι. Παρακάτω θα δούμε πολλές περιπτώσεις όπου ηθοποιοί είτε έριξαν το κασέ τους για να συμμετάσχουν σε μια ταινία, είτε πληρώθηκαν πολύ λίγο με βάση την ταινία και το ταλέντο τους, πάντα με βάση τα Χολιγουντιανά δεδομένα.
Διαβάστε λοιπόν ποιοι είναι οι πιο “χαμηλόμισθοι” ηθοποιοί σε γνωστούς ρόλους.
- Μπορεί η ταινία να του χάρισε την πρώτη του Οσκαρική υποψηφιότητα, ωστόσο μοιάζει απίστευτο το γεγονός ότι ο Ryan Gosling εισέπραξε μόλις 1.000 δολάρια τη βδομάδα για να πρωταγωνιστήσει στο Half Nelson
- Η Spencer Lacey Ganus δεν είναι ευρέως γνωστή, αλλά η ταινία της έκανε τεράστια επιτυχία. Η Ganus δάνεισε την φωνή της στην έφηβη Elsa του Frozen, της μεγαλύτερης εισπρακτικής επιτυχίας όλων των εποχών στην ιστορία του animation. Η πρωταγωνίστρια δούλεψε μόλις μια μέρα και πήρε 926 δολάρια. Μπορεί να φαίνονται πολλά για μια μέρα, αλλά με βάση την επιτυχία της ταινίας, ήταν ελάχιστα και έτσι μελλοντικά της καταβλήθηκαν άλλα 10.000 δολάρια.
- Ένας από τους πιο “ριγμένους” της λίστας είναι με διαφορά ο Jonas Hill, καθότι στον Λύκο της Wall Street έλαβε μόλις 60.000 δολάρια για μία ταινία του Scorsese που και του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, αλλά είχε και μεγάλο budget, με αποκορύφωμα τα 10 εκ. του Leonardo Di Caprio.
- O Barkhad Abdi, συμπρωταγωνιστής του Tom Hanks μπορεί να πήρε γύρω στα 65.000 δολάρια για τον ρόλο του στο Captain Phillips, αλλά όταν η ταινία έχει προϋπολογισμό περί τα 55 εκατ. δολάρια, μάλλον κάτι δεν πήγε καλά. Πόσο μάλλον όταν κέρδισε και υποψηφιότητα Β’ Ανδρικού. Βέβαια μετά όλα αυτά δεν του βγήκαν και σε τόσο καλό.
- Το 5O Shades Of Grey είναι αναμφίβολα μια από τις μεγάλες επιτυχίες της φετινής χρονιάς, έχοντας βγάλει σε ένα μήνα πάνω από 150 εκ. δολάρια. Χωρίς να το ξέρουμε αυτό, θα περιμέναμε μεγαλύτερες απολαβές για τον Jamie Dornan από τα 80.000 δολάρια που έλαβε για να παίξει τον βασικό ρόλο της ταινίας. Ειδικά όταν ο αρχικός πρωταγωνιστής Charlie Hunnam θα λάμβανε γύρω στα 125.000 δολάρια. Στο sequel πάντως λέγεται ότι το κασέ του θα φτάσει περίπου στα 4.5 εκατ. δολάρια, σε μια θεαματική αλλαγή.
- Πολλοί περίμεναν την επιτυχία του Captain America αλλά κανείς την διάσταση που πήρε το franchise ειδικά με την δεύτερη ταινία. Επίσης, λίγοι θα περίμεναν την αμοιβή των 300.000 δολαρίων (ποσό που θεωρείται από τα χαμηλότερα για ταινίας της Marvel) για να υποδυθεί τον πρωταγωνιστή. Ωστόσο, η τεράστια επιτυχια των Avengers ανέβασε το κασέ του ηθοποιού στα 3 εκατ., “ψίχουλα” βέβαια σε σύγκριση με τα 50 του Robert Downey Jr ή ακόμα πιο λίγα σε σχέση με τα 4-5 της Scarlett Johannson, στην ίδια ταινία.
- O Tom Cruise για την συμμετοχή του στο Magnolia πήρε περίπου 100.000 δολάρια, σε μια εποχή που θεωρείτο από τους κορυφαίους σταρ του πλανήτη. Μόνο σε κακό δεν του βγήκε βέβαια αυτή η ταινία.
- Ο Sean Astin, υποδύθηκε τον πιστό φίλο του Frodo και ήταν τόσο… πιστός ώστε να δεχτεί να εισπράξει γύρω στα 250.000 δολάρια για ολόκληρη την τριλογία του Άρχοντα, σε μια απόφαση που σίγουρα αποτελεί κατάφωρη αδικία. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η παραγωγή ήταν τεράστια και ότι… ακόμα πρέπει να μετράνε τα κέρδη της.
- Στα… ντουζένια του και σε μια εποχή που έσκιζε, ο John Travolta ανέλαβε έναν από τους σημαδιακούς ρόλους της καριέρας του αυτόν του Vincent Vega στο Pulp Fiction, για μόλις 150.000 δολάρια. Βέβαια Quentin Tarantino είναι αυτός.
- Είναι μερικά γεγονότα που αποδεικνύουν την καλλιτεχνική αξία κάποιων ανθρώπων. Μπορεί να μην έχει τόσο ανάγκη τα λεφτά ο Matthew McConaughey, ωστόσο πέρα από το γεγονός ότι το Dallas Buyers Club του χάρισε το πρώτο του Όσκαρ, απέδειξε και πολλά ακόμα. Ο Τεξανός σταρ είχε μυθική πρόταση ύψους 15 εκατομμυρίων για να παίξει στο remake του Magnum P.I, ωστόσο αρνήθηκε και δέχτηκε να παίξει για 200.000 δολάρια στην ταινία του Jean-Marc Vallée, με την συνέχεια να είναι γνωστή.
[author title=”Cineramen” author_id=””]
[share title=”Share” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”true” email=”true”]
[content_band bg_color=”#e4e4e4″ border=”all”] [container] [custom_headline style=”margin: 0;” type=”center” level=”h4″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Δείτε ακόμα στο Cineramen[/custom_headline] [/container] [/content_band]
[recent_posts count=”1″ orientation=”horizontal” category=”kritikes”] [recent_posts count=”1″ no_image=”true” orientation=”vertical” category=”trailers” offset=”2″ ]
[recent_posts count=”1″ category=”afierwmata” no_image=”true”]
[recent_posts count=”1″ category=”themata” no_image=”true”]
[recent_posts count=”1″ category=”eidiseis” no_image=”true”]